برقراری دموکراسی با حق رأی عمومی برای آینده ایران
حاکمیت آخوندی، حق حاکمیت مردم را که حیاتیترین حق مردم ایران است، از آنان ربوده است. طبق نخستین ماده برنامه شورای ملی مقاومت ایران، دولت موقت برآمده از مقاومت «اساساً وظیفه انتقال حاکمیت به مردم ایران» را بهعهده دارد.
انتقال حاکمیت به مردم ایران
این وظیفه، باید حداکثر ضمن ۶ ماه پس از سرنگونی رژیم آخوندها، با تشکیل «مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی»، از طریق انتخابات آزاد، با رأی عمومی، مستقیم، مساوی و مخفی مردم ایران، به انجام برسد. به محض تشکیل «مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی» و اعلام آمادگی این مجلس برای تقبل مسئولیتها و وظایفش، دولت موقت، استعفای خود را به این مجلس تقدیم میکند.
قدرت و حاکمیت از آن جمهور مردم ایران است.
شاخص و تنها معیار، رأی آزادانه، مستقیم، مساوی و مخفی مردم ایران است. (۱)
شورا وظیفه خود را انتقال حاکمیت به مردم ایران میداند. برنامه شورا حق تصمیمگیری و تعیین سرنوشت توسط مردم را بهرسمیت شناخته و اعلام کرده است که «احراز حاکمیت مردمی… ارزشمندترین رهآورد مقاومت عادلانه مردم ایران است».
و لازمه حاکمیت مردم، «تأمین و تضمین هر چه بیشتر وسایل، امکانات و طرق دخالت و مشارکت همه مردم در اخذ و اجرای تصمیمات است».
در واقع روح اساسی برنامه شورا، چکیده طرحها و مصوباتاش و مضمون مهمترین موضعگیریها و بیانیههایش در یک کلام، اصل حاکمیت مردم، به جای حاکمیت و ولایت شیخ و شاه است. (۲)
انتخابات آزاد
قانون اساسی ما آزادی، دموکراسی و برابری است. ما در پی بنای یک جامعه آزاد و دموکراتیک هستیم.
یک قرن پیش، مجاهدان مشروطه در پی «عدالت، حریت، مساوات و اتحاد» بودند. سپس مصدق بزرگ بهپاخاست که میگفت «مقصود این است که مردم در نیک و بد امور شرکت کنند و مقدرات مملکت را بهدست گیرند».
آنگاه فداییها و مجاهدین و دیگر پیشتازان مبارز، برای سقوط دیکتاتوری پیشین راه گشودند و حالا مقاومت ما با کهکشان شهیدانش، از اشرف و موسی تا صدیقه وندا و زهره و گیتی برای انتخاب آزادانه یکایک مردم ایران بهپاخاسته است.
ما نظام استبدادی حاکم را باطل اعلام کردهایم، ما دین اجباری و زنستیز را باطل اعلام کردهایم، ما قانون اساسی ولایت فقیه را باطل اعلام کردهایم.
قانون اساسی ما، آزادی، دموکراسی و برابری است.
قانون اساسی ما نه در مصوبات خبرگان جنایت، بلکه امروز در قلب یکایک ایرانیان حک شده و فردا توسط مؤسسان منتخب مردم نوشته خواهد شد.
مبنای این قانون، یک جمهوری آزاد، بردبار و پیشرفته است، مبنای آن کثرتگرایی و جدایی دین و دولت، برابری زن و مرد و مشارکت فعال و برابر زنان در رهبری سیاسی است. اصول ما برابری حقوق ملیتها و اقلیتهای مذهبی و جامعهیی بدون شکنجه و اعدام است. (۳)
ما از روز اول گفتیم و حالا بازهم تکرار میکنیم که به محض این که ملاها یک انتخابات آزاد را به شرط این که انتخابات تحت نظر ملل متحد باشد، بلادرنگ آن را میپذیریم و دیگر مقاومت موضوعیتی ندارد. (۴)
مقاومت ایران اعلام کرده که با شاخص انتخابات آزاد حرکت میکند و در برابر ملایان هم با همین شاخص تنظیم رابطه میکند. یعنی با شاخص انتخابات آزاد بر اساس اصل حاکمیت مردم و نه ولایت فقیه و هژمونی آخوندها که در قانون اساسی آنها تصریح شده است.
ما بارها گفتهایم که یک انتخابات آزاد، تحت نظر مللمتحد یا هر ارگان ذیصلاح بینالمللی دیگر را میپذیریم. (۵)
پانویس:
۱- سخنرانی در کنوانسیون سراسری ایرانیان، پاریس، بهمناسبت سالگرد قیام ضدسلطنتی مردم ایران ـ ۱۹بهمن۱۳۹۲ ـ ۸فوریه۲۰۱۴
۲- سخنرانی در اجلاس سه روزه شورای ملی مقاومت ایران بهمناسبت آغاز چهلمین سال تاسیس شورا (۲ تا ۵مرداد۹۹)
۳- سخنرانی در گردهمایی بزرگ مقاومت ایران در پاریس- ۲۳خرداد۹۴
۴- ۱۲ تیر ۱۳۸۲- ۳ ژوییه ۲۰۰۳
۵- سخنرانی در اجتماع بزرگ ایرانیان، استادیوم اورسوراواز، ۲۷خرداد ۱۳۸۳-۱۷ ژوئن۲۰۰۴