اسفند-۱۶ ۱۳۸۹

کنفرانس تغییر در خاورمیانه ـ نقش زنان

Catégories // رخدادها // فعاليت‌ها

کنفرانس تغییر در خاورمیانه ـ نقش زنان

به‌مناسبت هشت مارس، روز جهانی زن

به‌مناسبت هشت مارس روز جهانی زن کنفرانس تغییر در خاورمیانه ـ نقش زنان با حضور مریم‌رجوی برگزارشد.
در این کنفرانس که به دعوت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران در اورسورواز برگزار گردید، سخنرانان از کشورهای مختلف جهان، نقش زنان را در مقاومت و قیام مردم ایران و قیام‌های خاورمیانه و شمال آفریقا، مورد بحث قرار دادند.
سخنرانان پایداری زنان مجاهد در اشرف را در برابر فاشیسم مذهبی ستودند و زنان پیشتاز در مقاومت مردم ایران را سمبلی برای مبارزات زنان خواندند. سخنرانان کنفرانس خواهان اقدامات بین‌المللی برای حفاظت اشرف و تضمین حقوق مجاهدان اشرف طبق کنوانسیون‌ها و قوانین بین‌المللی شدند.
در این‌کنفرانس مریم‌ رجوی طی سخنانی گفت:

به خانه مقاومت ایران خوش آمدید.
ما درآستانه روز جهانی زن به خواهرانم در سراسر دنیا این روز را تبریک می‌گویم.
این روز نابرابری و ستم و خشونت علیه زنان را گوشزد می‌کند.
اما در عین حال و بیش‌تر از آن، یادآور مبارزات قهرمانانه زنان است. علیه نابرابری و ظلم.
به‌این مناسبت به پیشتازان مبارزات برابری‌طلبانه زنان در سراسر جهان و به‌خصوص به زنان دلیری که در قیام‌های اخیر در خاورمیانه و شمال آفریقا بپا‌خاسته‌اند و پیروزی‌هایی بزرگی برای کشورهای منطقه و همه ما خلق کرده‌اند، درود می‌فرستیم.
شاید که ما، یکدیگر را اولین بار است که می‌بینیم. اما در عین‌حال بسیار بسیار نزدیک و آشنا هستیم. فکر می‌کنم آنچه که ما را به‌هم نزدیک می‌کند و احساس نزدیکی بیش از حد می‌کنیم. قبل از هرچیز، دردهای مشترک ماست و هم‌چنین دشمن مشترکی که داریم، یعنی رژیم ولایت فقیه که در ایران و در تهران نشسته است. حاکم بر کل ایران و الان باید گفت که حاکم بر بسیاری از کشورهای منطقه است. فکر می‌کنم کمتر کشوری در منطقه است که از ظلم و جور این حکام دین‌فروش در امان مانده باشد.
بله هم‌چنانکه گفتم ما دردهای مشترک داریم، دشمن مشترک داریم و البته آرزوهای مشترک برای رهایی ملت‌هایمان از بنیادگرایی و استبداد و عقب‌ماندگی.

به‌همین دلیل همه ما در خیابان‌های تونس یا قاهره و بنغازی و بغداد و سایر پایتخت‌ها همراه قیام کنندگان سرود اذَ الشَعبُ یوما ً اَرادَ الْحَیات را خواندیم و پیروزی انقلاب‌ها را به هم‌دیگر تبریک گفتیم. چون هرکدام از آن‌ها پیروزی بود برای همه ما.
کما‌اینکه مردم بپاخاسته این کشورها غرق شادی شدند وقتی‌که مردم ایران در همین ایام ۲بار با شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه و این‌که خواستار سرنگونی رژیم ولایت‌فقیه در تهران و چند شهر بزرگ ایران شدند، وقتی‌که با این شعارها مردم ایران بپاخاستند ما شادی همه مردم منطقه را در این قیام‌ها دیدیم.

خواهران و برادران گرامی و عزیز!
انقلاب‌های خاورمیانه و شمال آفریقا به جهان می‌گوید؛ دوران تازه‌یی در خاورمیانه آغاز شده است. این واقعیتی است که هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌را انکار کند.
پیام این بهار شکوفا این است: قرن ۲۱قرن ماست. عصر زنان و عصر جوانان است عصر دموکراسی و برابری و عصر آزادی خلق‌های منطقه است. این آن واقعیتی است که در میان این هیاهوها هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌را انکار کند.

مشخصه‌های این دوران کدام است؟

نخستین مشخصه اینست که دمکراسی و برابری، در مقیاس کل خاورمیانه و شمال آفریقا به یک خواست گسترده تبدیل شده است. عطش جوامع ما به دمکراسی و برابری، هیچ‌گاه در هیچ برهه‌ای از تاریخ این اندازه نبوده است.
مشخصه بعدی این‌که این جنبش فراگیر است. در این جنبش فراگیر، این جوانان و زنانند که نقش فعال و پیشتاز را دارند. و این یک عنصر نو و جدید است که چشم جهانیان را خیره کرده و همه را مجبور کرده در تحلیل‌ها و گزارش‌ها به آن استناد کنند.
سومین مشخصه، نادیده گرفتن جنبش آزادی‌خواهانه که پروژه مشترک بنیادگرایان و مماشات‌گران غرب است، شکست خورده است.
به‌جرات می‌شود گفت که سیاست مماشات که برای بنیادگراها یک فرصت تاریخی بود و فرصت تاریخی فراهم ‌کرد، برای تغذیه و بقای آن‌ها در منطقه، شکست خورده است و همه به شکست این سیاست اذعان کرده‌اند.

اما چهارمین ویژگی برجسته این دوران اینست که موج تغییر که در سراسر کشورهای منطقه آغاز شده فاشیسم ولایت فقیه را قویاً هدف قرار داده است. و برخلاف دروغ‌های آخوندهای حاکم بر تهران،در حقیقت این جنبشی است علیه ولایت فقیه و الگوی ارتجاعی خمینی. که فکر می‌کرد حالا بعد از ایران می‌تواند آن‌را به سایر کشورهای منطقه صادر کند ولی الان می‌بیند که هم در ایران و هم در کشورهای منطقه همه از آن تبری می‌جویند در حالیکه فریاد آزادی‌خواهی و دمکراسی‌خواهیشون بر آسمان بلند است.
در حقیقت؛ مقاومت و آگاهی عمومی نسبت به طینت پلید این رژیم بالا رفته و همه متوجه شده‌اند که مطامع شریرانه این رژیم برای کل منطقه چقدر خطرناک است. و اگر جلوی آن نایستند و قیمت را هرچه سریع‌تر ندهند. بها و هزینه بسیار گزافی از جیب خواهران و برادران ما در کل منطقه خواهد گرفت.

الان که دوران تازه‌یی از حیات ملت‌های این منطقه آغاز می‌شود، تهدید این رژیم برای دوران گذار بیشتر از هر زمان است.
خواهران عزیز و گرامی من
ـ آیا برای این چشم‌انداز پرشکوه و برای تحقق این تغییر سـرنوشت‌ساز، برای دستیابی به دمکراسی و برابری، از زنان کاری ساخته است؟ شما ممکن است از سوال من ناراحت بشوید ولی از آنجا که این سوال، سوالی است که در کل منطقه مطرح است دلم می‌خواهد اول اینجا بین خودمان، یعنی شما زنان شجاع و مبارز و نماینده از همه کشورهای منطقه طرحش کنم.
آیا زنان خاورمیانه می‌توانند در این تحول بزرگ نقش جدی داشته باشند؟
واقعیت اینست که انقلاب‌ها در شمال آفریقا و خاورمیانه و حضور تحسین‌برانگیز
دختران جوان در صفوف این جنبش‌ها و خیلی جاها در صف مقدم، جواب این سوال را داده است، جواب این سوال؛ آری است.
بله؛ می‌توانند و باید و ضروریست و بدون حضور آن‌ها نمی‌شود، و این آن حرف جدید است.
قیام سال گذشته و امسال در سراسر ایران و حضور رزمنده و فعال زنان در آن، باز جواب را به ما می‌دهد و آن؛ آری است.
سه‌دهه مقاومت علیه رژیم ولایت فقیه، با آن‌همه زنان شهید و اسیر، بر روی تخت شکنجه‌ها، زیر شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفتند اما دست از مقاومت برنداشتند. تاریخچه این سه‌دهه به ما می‌گوید؛ آری.
ـ و هم‌چنین رهبری پایداری در شهر اشرف توسط زنان پیشتاز می‌گوید؛ آری.
ـ باید گفت که نه تنها این زنان نقش جدی دارند بلکه نیروی تعیین‌کننده در مبارزه علیه بنیادگرایی‌اند.
ـ به‌عبارت بهتر؛ بدون آن‌ها چنین مبارزه‌ای پیش نخواهد رفت. و اگر بخواهم حرفم را تکمیل کنم، باید بگویم این زنان هستند که نیروی تعیین‌کننده در بنای دمکراسی به‌خصوص درکشورهای منطقه خاورمیانه هستند. چون در منطقه خاورمیانه، بلای بنیادگرایی به‌هیچ جامعه‌ای اجازه پیشروی نخواهد داد، به‌همین دلیل آنتی‌تز بنیادگرایی حضور فعال و وجود زنان در این نبرد عظیم است.
واقعیت اینست که زنان رنج‌های بسیار کشید‌ه‌اند. به‌خصوص تحت حاکمیت بنیادگرایان، تبعیض و تحقیر دردناکی را در این سال‌ها تحمل کرده‌اند.
به‌صورت بی‌رحمانه، سرکوب شده و قربانی ستم و بهره‌کشی بوده‌اند. و حتی حق‌شان به‌عنوان انسان انکار شده است.
الان در ورود خواهر عزیز افغانی داشتند به من می‌گفتند از ستم‌هایی که آنجا در افغانستان بر زنان افغان، توسط این عمال دست‌نشانده آخوندهای حاکم بر تهران انجام میشود. بسیار دردناک است؛ می‌ببینیم و می‌شنویم، اما قطعاً نه آنطور که شما از نزدیک دیدید اما می‌توانیم لمس کنیم چون مشابه آن‌را در جاهای دیگر، درکشورهای دیگر دیده‌ایم.
فکر می‌کنم در این زمان، در عصر آگاهی و ارتباطات و در عصر بیداری و برخاستن زنان، دیگر این ستم‌ها فقط مایه درد و رنج و تحقیر و توهین برای زنان نیست، به‌عکس؛ مایه انگیزش زنان برای کسب آزادی و برابری‌ است. یعنی این ستم‌ها، سرچشمه جوشان یک قدرت برای مقابله و نبرد و مبارزه علیه عاملان آن‌هاست.
به‌علاوه، درآن‌ها شکیبایی و بردباری و ایمان و یک امید‌ سرشار، ایجاد می‌کند که در هیچ شرایطی دست از مبارزه برندارند. یعنی یک توانایی بی‌انتها، برای گسستن زنجیر‌ها و برای تغییر‌کردن و تغییر‌دادن .
اما الگویی که رژیم ولایت فقیه عرضه می‌کند، در نقطه مقابل این اندیشه، بر نادیده‌گرفتن زنان و بر بهره‌کشی از آن‌ها متکی است.
در نقطه مقابل این فرهنگ منحط، زنان، مبارزه خود را بر ازخودگذشتگی استوار می‌کنند.
برای برداشتن هر مانعی، قدم به قدم، قیمت آن‌را‌ می‌پردازند و تلاش می‌کنند در نقطه مقابل آن، خصائص انسانی در خودشان رشد می‌دهند و کیفیت انسانی را د‌ر افراد پیرامون خود، شعله‌ور می‌کنند.
و این‌چنین به منبع لایزال انسانی، یعنی نیروی نهفته در هر انسان، به‌خصوص زنان که به‌دلیل سرکوب و ستم مضاعف، دارای انرژی سرکوب شده مضاعف هستند. این‌طوری می‌توانند به این منبع لایزال دسترسی پیدا کنند و هر سدی که بر سر راه پیشرفت آن‌ها قرار میگیرد، قدرت دارند که آن‌را کنار بزنند.

خواهران و برادران گرامی!
دوران جدید، هم‌چنین با قدرت شگرفی شناخته می‌شود که می‌تواند موانع بزرگ را از سر راه بردارد. این قدرت همبستگی میان ملت‌های این منطقه و به‌ویژه، همبستگی میان زنان است.
ـ همبستگی و همدلی در قبال دشمن مشترک ما، که آخوندهای حاکم بر ایران‌اند.
ـ همراهی و همیاری برای دستیابی به آزادی.
از یاد نمی‌بریم که در همین هفته‌های اخیر، مردم افغانستان برای نشان‌دادن خشم و اعتراض خود نسبت به اعدام خواهران و برادران ایرانی خود توسط رژیم ولایت فقیه درکابل، تظاهرات کردند.
از یاد نمی‌بریم که سال گذشته، مردم فلسطین چه تلاش‌هایی برای ارسال غذا و دارو به اشرف محاصره شده انجام دادند.
و از یاد نمی‌بریم حمایت‌ها و دفاع فعالانه‌یی که روشنفکران، نویسندگان، مدافعا حقوق بشر و وکلای مصر، از مجاهدان اشرف کردند.
حالا اشرف، در سومین سال یک محاصره ظالمانه و ضدانسانی، پایداری خود در برابر فشارها و حملات سازمان داده شده، توسط رژیم ولایت فقیه را به‌اوج رسانده است.
به‌خصوص که بیش از یک‌سال است که آخوندها با نصب ۲۱۰بلندگو در اطراف اشرف یک جنگ روانی کثیف ۲۴ساعته را، علیه آنان به‌اجرا گذاشته‌اند.

به‌علاوه نخست‌وزیری عراق درصدد است شمار نیروهای سرکوب در اشرف را بیش‌تر کند. چون قول و قرارش با خامنه ای در تهران بوده است.
بنابراین در این شرایط اگر اشرف توانسته است به کمک شما و سایر خواهران و برادرانش در سراسر جهان و به‌اعتبار پایداری بی‌شکاف خودش در مقابل هر نوع ظلم و ستم بایستند و این‌چنین دشمن را از رو ببره و خسته کند، من فکر می‌کنم این الگویی هست که می‌تواند در همه جا تکثیر شود.
برای همه شما آرزوی موفقیت می‌کنم.

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]