نقض توافق اتمی و پروتکل الحاقی توسط رژیم ایران، طبق دو گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی
دو گزارش جدید مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، به شورای حکام این آژانس در مورد برنامه اتمی رژیم ایران، حاکی از نقض مکرر پروتکل الحاقی NPT و نقض توافق اتمی (برجام) میباشد. در یکی از این دو گزارش تحت عنوان «توافق تضمین NPT با جمهوری اسلامی ایران» تصریح شده است که «آژانس در نتیجه ارزیابی های مداوم خود، تعدادی از سؤالات مربوط به مواد احتمالی هستهیی اعلام نشده و فعالیتهای مربوط به هستهیی را در سه نقطه در ایران شناسایی کرده بود که توسط ایران اعلام نشده بود».
این گزارش در خلاصه پایانی خود مینویسد: «آژانس بهشدت نگران است که ایران، بیش از چهار ماه است که دسترسی به آژانس را تحت ماده (۴) (بند ۱) و ماده C.5. پروتکل الحاقی، به دو مکان نداده است و تقریباً یک سال است که حاضر به مباحث محتوایی برای روشن شدن سوالات آژانس مربوط به مواد هستهیی احتمالی اعلام نشده و همینطور فعالیتهای مرتبط با موضوع هستهیی نگردیده است. این اقدامات تاثیر منفی بر توانایی آژانس برای روشن کردن و حل سوالات و در نتیجه ارائه تضمینهای معتبر در مورد عدم وجود مواد و فعالیتهای هستهیی اعلام نشده در این نقاط در ایران گشته است.»
در گزارش دیگر که به راستی آزمایی پایبندی رژیم به تعهداتش در قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام اختصاص دارد آمده است که رژیم آخوندی «تا تاریخ ۲۰ می ۲۰۲۰میزان ۶/۱۵۷۱ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در اختیار دارد» و «از تاریخ ۸ ژوئیه۲۰۱۹ ایران شروع به غنی سازی UF6 با غنای بالاتر از ۶۷/۳ درصد …تا ۵/۴ درصد از اورانیوم ۲۳۵ کرده است. ایران همچنین به انجام فعالیتهای غنی سازی خاص که مطابق با برنامه تحقیق و توسعه دراز مدت خود نیست، آنچنان که در تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ به آژانس اعلام شده بود، ادامه داده است». این در حالیست که طبق توافق اتمی رژیم تنها مجاز به غنی سازی ۶۷/۳ درصد و ذخیره سازی ماکزیمم ۸/۲۰۲ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۶۷/۳ است.
گزارشهای جدید سازمان انرژی اتمی، یک بار دیگر نشان میدهد که رژیم ایران از پروژه ساختن بمب اتمی دست نکشیده است. خانم مریم رجوی رییس جمهور برگزیده مقاومت ایران بلافاصله پس از امضای توافق اتمی در ۱۴ ژوییه ۲۰۱۵ اعلام کرد «دور زدن شش قطعنامه شورای امنیت راه فریبکاری ملایان و دستیابی آنها به بمب اتمی را نمیبندد». عملکردهای رژیم آخوندی پنجسال پس از توافق اتمی این حقیقت را به اثبات رسانده است. ادامه عدم شفافیت در خصوص ابعاد محتمل نظامی، کارکردهای مرکز هدایت برنامه تسلیحات هستهیی توسط سازمان پژوهش نوین دفاعی (سپند) و سایت مخفی برای آزمایشات مرکز تحقیقات و توسعه فنآوری انفجار و ضربه (متفاض) در این شمار است.
خانم رجوی پیش از این در ۱۶ دی ۱۳۹۶ تصمیم رژیم آخوندی مبنی بر عدم پایبندی به «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها، ظرفیت، درصد، و میزان اورانیوم غنی شده، و تحقیق و توسعه» را خروج عملی این رژیم از توافق اتمی توصیف کرد و بر ضرورت و فوریت فعال کردن مکانیزم ماشه توسط شورای امنیت ملل متحد و اعمال مجدد شش قطعنامه این شورا تأکید کرد. وی افزود رژیم ضدبشری آخوندی همه امکانات و امتیازهایی که توافق اتمی در اختیارش قرار داد، در خدمت صدور تروریسم و جنگ افروزی خارجی و سرکوب داخلی به کار گرفت.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۰ خرداد ۱۳۹۹ (۹ ژوئن ۲۰۲۰)