بالاگرفتن اعتراض به اخراج اساتيد و دفاع رئيسی، پاسدار وحيدی و ديگر سركردگان رژيم از اين اقدامات
خانم مريم رجوی: رژيم در فاز پايانی خود از سركوب دانشجويان و تصفيه استادان طرفی نمیبندد و نمیتواند از قيام جلوگيری نموده و از آتش خشم جوانان در امان بماند.
اخراج استادان دانشگاهها همزمان با دستگيری و اخراج و تهديد دانشجويان و ديگر اقدامات سركوبگرانه و تدابير امنيتی در دانشگاهها در آستانه شروع سال تحصيلی و سالگرد قيام ۱۴۰۱، وحشت رژيم آخوندها از بالاگرفتن قيام و آسيبپذيری رژيم در مقابل دانشگاهها را نشان میدهد.
در ماههای اخير شمار زيادی از اساتيد دانشگاهها از جمله دانشگاههای صنعتی شريف، تهران، علامه، ملی، آزاد تهران، آزاد کرج، الزهرا، کردستان، خلیج فارس، فردوسی مشهد، هنر، سوره، علوم پزشکی تبریز، حکیم سبزواری، باهنر کرمان، جهرم، آزاد سنندج، علوم پزشکی ایران، آزاد قم، اصفهان، اخراج شدهاند.
به گفته دانشجويان ارگانهای امنیتی در تمامی تصمیمات مربوط به دانشگاه نقش درجه اول را ايفا میكند و دانشگاهها در محاصره نيروهای سركوبگر قرار دارد.
در حالیکه اين تصفيه سركوبگرانه اعتراضات زيادی را برانگيخته است، رئيسی جلاد ۶۷ امروز تلاش كرد آنرا توجيه كند. او گفت: «اگر افراد نادری بخوان قانون شکنی کنند خود دانشگاه نباید اجازه بده… فردی امروز می خواد وارد دانشگاهی، بخواد نظم دانشگاه را برهم بزند. خوب در دانشگاه یک چارچوبی وجود دارد. …حتما نسبت به دانشگاه، مساله قانونمداری و قانونمحوری و انضباط در دانشگاه را باید همواره مورد تاکید قرار داد که حافظ این انضباط در دانشگاه هم؛ اساتید محترم، دانشجویان عزیز، مدیران و دستاندرکاران هستند در امر دانشگاه. مواردی توی این دو سه روز به من گزارش شده است مواردی که افرادی تخلف کردند در کمیتههای انضباطی برخورد شده. من گفتهام پیگیری کنند، این را هم بررسی می کنیم» (تلویزیون رژیم ۷ شهریور).
تصفيه و اخراج دانشجويان بهدستور خامنهای صورت میگيرد. در اسناد محرمانه رياست جمهوری كه اخيرا فاش شده است، سندی به تاريخ ۲۰دی ۱۴۰۱ به چشم میخورد كه پاسدار احمد وحيدی وزير كشور در نامهای به رئيسی تحت عنوان « نکاتی درباره ضرورت اتخاذ رویکرد ویژه در جذب اعضای هیئت علمی و مصوبات ۵گانه جلسه شورای امنیت کشور» نوشت: «طی اغتشاشات اخیر این تجربه حاصل گردید: نقش تحریک کننده تعدادی از استاتید برای ایجاد کنشهای اعتراضی و ساختارشکن دانشجویی و همراهی با اغتشاشات در دانشگاهها اصلیترین عامل بحران بوده است. در دانشگاههایی که اساتید ارزشی و انقلابی ولو به تعداد اندک حضور داشتهاند، مدیریت به خوبی صورت گرفته اما در عمده دانشگاهها که شبکه اعضای هیئت علمی غیرهمسو با نظام و در بهترین حالت تعداد بالای اساتید بیتفاوت، ویژگی اصلی ساختاری آنها بود، به همان میزان اغتشاش وجود داشته است». در بند پنجم اين سند، مصوبات پنجگانه شورای امنيت كشور برای كنترل هيات علمي دانشگاهها آمده است: «۱-۵ – اختیارات ویژه استخدامی (با در اختیار نهادن کد استخدامی) جهت جذب اعضای هیئت علمی به تعداد ۵هزار نفر برای وزارت بهداشت و ۱۰هزار نفر توسط وزارت علوم تا پایان دولت در نظر گرفته شود». هدف پمپاژ مشتی پاسدار و بسيجی تحت عنوان استاد به درون دانشگاههاست.
وزارت كشور امروز در اطلاعيهای در مورد اخراج استادان این اقدام را: «کاملا بر مبنای موازین قانونی و اداری و البته وظیفه انقلابی این وزارتخانه برای پویایی علمی و فرهنگی دانشگاهها بوده است که جای تقدیر دارد».
مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید نيز در اين رابطه گفت: «در روزهای گذشته شاهد فضاسازی دروغین بهعنوان اخراج اساتید بودهایم و این موضوع ناظر به لغو قرارداد تعداد انگشت شماری از اعضای هیات علمی است که به علت رکود علمی برابر قوانین موفق به کسب مرتبه علمی بالاتر نشدهاند و برابر قانون باید کنار گذاشته شوند» (سایت حکومتی رویداد ۲۴ – ۶شهریور).
پاسدار حسين شريعتمدار نماينده خامنهای در كيهان روز ۶شهريور نوشت: «چند تن از اعضای هیئت علمی دانشگاهها که در جریان اغتشاشات پائیز سال گذشته نه فقط از اغتشاشات و اغتشاشگران حمایت کرده بودند بلکه در پارهای از موارد با اراذل و اوباش اغتشاشگر در جنایت علیه مردم مظلوم این مرز و بوم همراه بودهاند، از دانشگاه اخراج شدهاند و این کمترین و پیشپا افتادهترین مجازات در مقابل اقدامات پلشت و غیرانسانی آنهاست».
پيش از اين پاسدار حسين سلامی سركرده سپاه در جلسه سرکردگان بسیج در۱۰مرداد گفت: «دشمن قطعا آرزو دارد در سالگرد اغتشاشات باز هم فتنه کند…دانشگاهها و بسیج دانشجویی و دانشآموزان را تحت حمایت بگیرید … نفوذ از یک روزنه کوچک صورت میگیرد گاهی یک سد بزرگ با یک ترک کوچک میشکند. اطلاعات را گسترش بدهید لیدرهای جریانات را شناسایی کنید اینها را مهار کنید قرارگاههایتان فعال باشد» (تلویزیون رژیم – ۱۰مرداد).
سایت حکومتی اعتماد ۶شهریور نوشت: «در فاز بعدی قرار است دامنه خالصسازیها متوجه دانشجويان شود…». باند رئيسی معروف به جبهه پايداری «درصدد است، پس از تصفيه بزرگ اساتيد، ورود دانشجويان به دانشگاه را هم، براساس صلاحيتهای سياسی- اعتقادی تغيير دهد.
ابزار مهم اين روند در سال جاری كميتههای انضباطی دانشگاهها است تا سالهای بعد كه با انتقال سازمان سنجش به زير مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسا سهميههای متفاوتی برای ورود دانشجويان اعمال شود. در حال حاضر در آزمونهای دانشگاهی سهميههای مختلفی مانند سهميه رزمندگان، سهميههای مناطق، سهميه ايثارگران، سهميه ۲۵درصدی ايثارگران، سهميه ۵درصدی ايثارگران، سهميه فرزندان جانباز وجود دارد. با افزايش اين سهميهها عملا، امكان رقابت در كنكور از ميان رفته و تحصيل دانشگاهی در ايران روندی انتصابی پيدا میكند».
خانم مريم رجوی رئيس جمهور برگزيده مقاومت ايران گفت رژيم ضدبشری آخوندها در فاز پايانی خود از سركوب دانشجويان و تصفيه استادان طرفی نخواهد بست و با اين ترفندها و بگير و ببندها نمیتواند از قيام جلوگيری نموده و از آتش خشم جوانان شورشی و دانشجويان مبارز در امان بماند. وی از عموم اتحاديههای دانشجويان و استادان و روشنفکران در كشورهای مختلف جهان خواست تا اقدامات سركوبگرانه رژيم عليه دانشگاهها را محكوم و به ياری استادان و دانشجويان ايرانی بشتابند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۷شهریور ۱۴۰۲ (۲۹اوت ۲۰۲۳)
- برچسبها:ایران, سركوب, مردم ایران