مایک پنس: احیای «برجام» مسیر دستیابی رژیم ایران به سلاح هستهیی را هموار میکند
او تاکید کرد که «مماشات» و «توافق جدید» به هیچ عنوان «به نفع مردم ایران» نخواهد بود
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده با فعالان مخالف رژیم ایران در واشینگتن گفتوگو کرد و هشدار داد که تلاشهای دولت جو بایدن برای ورود مجدد به توافق هستهیی سال ۲۰۱۵، مسیر دستیابی این رژیم به سلاح هستهیی را هموار میکند.
به گزارش «فاکس نیوز»، شنبه ۱۱مارس، پنس طی یک سخنرانی گفت که خواستار «یک جمهوری دموکراتیک، سکولار و غیرهستهیی» در ایران است و از سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی قدردانی کرد.
مایک پنس در ادامه از عملیات حذف و کشته شدن قاسم سلیمانی یاد کرد و تاکید کرد زمانی که دولت قبلی قدرت را ترک کرد رژیم ایران در «ضعیفترین» موقعیت خود بود و «بیش از هر زمان دیگری منزوی شده بود»، اما با روی کار آمدن دولت بایدن این وضعیت تغییر کرد.
او تاکید کرد که «مماشات» و «توافق جدید» به هیچ عنوان «به نفع مردم ایران» نخواهد بود.
تهران در ماههای اخیر اورانیوم را تا سطح نزدیک به ساخت بمب، غنیسازی کرده و این نگرانیهای جامعه بینالمللی در مورد احتمال آزمایش تسلیحات هستهیی توسط جمهوری اسلامی را افزایش داده است. آژانس در آخرین گزارش خود اعلام کرد که ایران احتمالاً در تاسیسات هستهیی فردو که یک منطقه نظامی حفر شده در اعماق کوهها است، تا سطح ۸۷.۳ درصد اورانیوم غنیسازی کرده است. کشف اورانیوم غنیشده با سطوح بالا در تاسیسات هستهیی فردو، نگرانیهای آژانس درباره احتمال «انجام آزمایشهای هستهیی مخفیانه توسط ایران» را برانگیخته است.
هرچند آمریکا اظهارات مقامات ایران درباره اعلام آمادگی واشینگتن برای احیای توافق هستهیی را به تکرار «دروغ» خواندهاند، جمهوری اسلامی مدعی است که ایران و آمریکا برای جمعبندی مذاکرات هستهیی وین اعلام آمادگی کردهاند.
پنس در ادامه لغو تحریمها علیه رژیم جمهوری اسلامی را «نابخردانه» خواند و گفت: «احیای برجام به صلح و ثبات در خاورمیانه منجر نمیشود، بلکه منجر به تروریسم، مرگ و ویرانی بیشترو بیثباتی منطقه خواهد شد و جاهطلبیهای رژیم برای دستیابی به سلاح هستهیی را متوقف نخواهد کرد.»
مایک پنس همچنین خواستار پیگرد قانونی ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران شد که با نقض حقوق بشر از جمله اعدام دستهجمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸مرتبط بوده است.
در این جلسه، مریم رجوی، رئیس «شورای ملی مقاومت»، با اشاره به جنبش مردمی ایران علیه جمهوری اسلامی گفت: «از شروع قیام تا امروز حدود شش ماه میگذرد. با وجود سرکوب گسترده رژیم علیه جنبش اعتراضی، قیام ایران همچنان مهمترین تهدید موجودیت رژیم است.»
او در ادامه گفت که «رژیم هرگز به تعادل قبل برنمیگردد … فریادهای مرگ بر خامنهای سراسر ایران را فرا گرفته است. مردم نمیترسند و چیزی برای از دست دادن ندارند. رژیم ضعیفتر شده و با ریزشهای بیشتر مواجه شده است.» و تاکید کرد که جمهوری اسلامی قادر به جلوگیری از این «شرایط انفجاری» نیست.
رئیس «شورای ملی مقاومت»، تاکید کرد: «رژیم هیچگاه در بهکار گرفتن مخالفان خود برای مقابله با دشمن اصلیاش یعنی مجاهدین تردید نکرده است. زیرا که به مجاهدین بهمثابه موتور قیام و سرنگونی نگاه میکند.»
اعتراضات در ایران پس از قتل مهسا (ژینا) امینی، شهروند ۲۲ساله کرد توسط پلیس گشت ارشاد آغاز شد. این اعتراضات از ۲۶شهریور شکل گرفت و در ۱۶۴شهر این کشور به صورت گستردهیی ادامه پیدا کرد.
سازمانهای حقوق بشری بازداشت دستکم بیست هزار معترض در ایران را تایید کرده و از کشتهشدن نزدیک به ۶۰۰معترض از جمله بیش از ۷۰کودک در جریان اعتراضات خبر دادهاند.