ایران پس از میزبانی از رهبر مجاهدین خلق ایتالیا را به دلیل «حمایت از تروریسم» سرزنش کرد
شرکت کنندگان پلاکاردهایی با مضمون “انتخاب من مریم رجویست” در تجمع ایرانیان در حمایت از رهبر مجاهدین خلق (ام ای کی) مریم رجوی، در سفرش به مرکز رم، در ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۳، در دست دارند.
۱۴ژوئیه ۲۰۲۳
جوزپه پرونه، سفیر ایتالیا در تهران اواخر روز چهارشنبه از سوی وزارت امور خارجه ایران برای اعتراض به میزبانی رم در اوایل هفته از رهبر مجاهدین خلق احضار شد.
کمیته روابط خارجی سنای ایتالیا در اوایل این هفته میزبان مریم رجوی از مجاهدین خلق بود که تهران مدتهاست آن را به عنوان یک نهاد تروریستی معرفی کرده است.
براساس مطلبی که در سایت خود منتشر کرده است، وزارت امور خارجه ایران به سفیر ایتالیا گفته است که رجوی یک “جنایتکار تروریستی” است که میزبانی سناتورهای ایتالیایی “نمونه بارز حمایت از تروریسم” است که “ایران بههیچ وجه آن را تحمل نخواهد کرد.
مجاهدین خلق یکی از لیست بلند بالایی از نیروهای سیاسی بود که برای سرنگونی سلطنت ایران در انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ با یکدیگر همکاری کردند. با این حال، حکومت روحانی که به قدرت رسید، تنها چند ماه پس از انقلاب شروع به پاکسازی این گروه کرد. درگیری متعاقب آن باعث شد که درحالیکه این گروه درگیر یک کمپین ترور شخصیتهای بلندپایه حکومت تئوکراسی حاکم بود جمهوری اسلامی اعضای مجاهدین خلق را به طور دسته جمعی اعدام کند،. بنابراین سازمان ناچار به تبعید به عراق همسایه و بعداً به آلبانی برای ادامه نبرد در حال تشدید بود.
در احضار تهران، وزارت امور خارجه ایران به مقامات ایتالیایی هشدار داد که “حمایت از تروریسم” میتواند به روابط دوجانبه آسیب برساند و از آنها خواست کشور خود را به “بهشت تروریستها” تبدیل نکنند.
ایران بارها با کشورهای اروپایی بر سر پناهندگی اعضای سازمان مجاهدین خلق و اعطای مجوز برای رویدادها و کنوانسیونهای آنها درگیر بوده است. با این حال، تنها ماه گذشته، جمهوری اسلامی پیروزی نادری را پس از یورش خشونتآمیز پلیس آلبانی به مقر مجاهدین خلق برای تحقیق در مورد “نقض” شرایط تبعید توسط این گروه جشن گرفت.
علیرغم اینکه تهران هیچ روابط دیپلوماتیک با تیرانا ندارد، از مقامات آلبانی بابت این اقدام ابراز “قدردانی” کرد.
و چند روز بعد، وزارت اطلاعات ایران بیانیهای صادر کرد که در آن استراتژی گستردهتر خود را علیه مجاهدین خلق بیان کرد، زیرا متعهد شد که اعضای این گروه را «در عملیاتهای خارج از کشور» تا زمانی که «کاملاً ریشه کن شوند» «شکار» کند.
وزارت اطلاعات ایران جزئیات بیشتری در مورد ماهیت چنین عملیاتی ارائه نکرده است، اما جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته در شلیک به مخالفان تبعیدی در خاک خارجی ویا با اغوای آنها برای بازدید از کشورهای همسایه که در آنجا ربوده شده و به ایران برای سپردن به چوبههای دار منتقل شدهاند، دست داشته است.
- برچسبها:رژیم ایران, مریم رجوی, مقاومت ایران