سخنرانی در کنفرانس اروپایی ـ آمریکایی در پارلمان اروپا
دکترآلخو ویدال کوادراس معاون پارلمان اروپا، نمایندگان محترم و مهمانان برجستهیی که از آمریکا در این جلسه حضور دارید،
دوستان گرامی!
ابتدا مایلم از تصمیم دوشنبه شورای وزیران که خواهان همکاری با سازمان ملل و آمریکا جهت یافتن یک راهحل نهایی برای بحران انسانی اشرف شده است، تشکر کنم. ۴۸روز پس از کشتار ۸آوریل، هنوز ۴۲مجروح در شرایط وخیمی بسر میبرند. بهرغم تأکیدات کمیسرعالی حقوقبشر هنوز تحقیقات مستقلی حول این فاجعه انجام نشده است. اولین قدم برای حل این بحران، حفاظت از ساکنان اشرف است. مقاومت ایران مانند همیشه آماده همه گونه همکاری برای حل این مساله انسانی می باشد. ما از طرح ارائه شده از سوی هیات پارلمان اروپا برای رابطه با عراق استقبال میکنیم.
ابتکار پارلمان اروپا همچنین بر تأمین فوری امنیت ساکنان، که یک راه حل پایدار و صلح آمیز است، تاکید میکند. جهت جلوگیری از یک تراژدی دیگر، اتحادیه اروپا باید در همکاری با امریکا و سازمان ملل به اقدامهای فوری بهمنظور حفاظت از ساکنان اشرف مبادرت کند.
در چنین شرایطی من هشدار می دهم هر گونه جابجایی اجباری مقدمه قتلعام ساکنان اشرف است. و پیشاپیش اعلام میکنم جامعه بینالمللی، بهویژه آمریکا، در قبال چنین مسالهیی مسئول خواهد بود.
نتیجه عملی جابجایی در داخل عراق، ایزولاسیون ساکنان اشرف، هر چه محدودتر کردن آنها و یک پاکسازی بهدور از چشم ناظران بینالمللی است.
نظر به تصمیم روز دوشنبه شورای وزیران، من از بارونس اشتون میخواهم که اقدامهای لازم را برای به اجرا گذاشتن طرح ارائه شده توسط پارلمان اروپا در پیش بگیرد.
من همچنین از خانم اشتون میخواهم که از سازمان ملل بخواهد با استقرار یک هیأت نظارت و فراهم آوردن الزامهای آن از تکرار یک کشتار دیگر در اشرف ممانعت کند. اتحادیه اروپا و خانم اشتون قدرت و وسائل حل این مساله را دارند. بهخصوص که اصل مسئولیت حفاظت بینالمللی (آرتوپی)، که در حال حاضر در لیبی و ساحل عاج برای حفاظت از غیرنظامیان بکار می رود، مسیر قانونی این ابتکار را هموار کرده است.
من از آمریکا که با یکایک ساکنان اشرف برای حفاظت آنها توافقنامه امضا کرده بود میخواهم که پاسخگوی تعهدات خود باشد و اقدامهای ضروری برای تضمین حفاظت ساکنان اشرف به عمل آورد.
برای موفقیت طرح اعلام شده پارلمان اروپا، آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل را به اقدامهای عاجل زیر فرا میخوانم:
۱. تضمین حفاظت ساکنان اشرف تا رسیدن به یک راه حل نهایی
۲. اتخاذ تدابیر لازم برای خاتمه دادن به سرکوب ساکنان اشرف از جمله خروج نیروهای نظامی از اشرف، برچیدن بلندگوها و توقف تهدید به مرگ
۳. تضمین عدم هرگونه جابجایی اجباری ساکنان اشرف
۴. بهرسمیت شناختن استاتوی قانونی ساکنان اشرف منطبق با قوانین انساندوستانه بینالمللی، قوانین حقوقبشر و بهخصوص کنوانسیون چهارم ژنو
دوستان عزیز
اشرف بخشی از بحران ایران است.
افزایش نارضایتی عمومی منجر به افزایش مخاصمات درونی و جنگ قدرت در رژیم ولایت فقیه شده است.
طلسم ولایت فقیه و قدرت خامنهای شکسته و رژیم ضعیفتر شده است. شکاف بین احمدی نژاد و خامنهای برآیند همین وضعیت است.
برای مقابله با این وضعیت، ملاها، سرکوب و اعدام را افزایش داده و تلاش می کنند آلترناتیو دموکراتیک رژیمشان را از بین ببرند. با این امید که در فقدان یک آلترناتیو، خود را نجات دهند.
حمله ۸آوریل و افزایش فشار روی اشرف نیز باید در همین چارچوب مشاهده شود.
در چنین شرایطی مردم ایران انتظار بیشتری از اروپا دارند. ما از تصمیم شورای وزیران برای وارد کردن نام اشخاص و کمپانیهای بیشتر در لیست تحریم و همچنین از تحریم آمریکا علیه رژیم ایران استقبال میکنیم، اما این کافی نیست. زمان آن رسیده که خرید نفت از رژیم تحریم شود.
اکنون زمان شروع یکدور جدید از گفتگوهای بیفایده با آخوندهای حاکم بر ایران نیست. اکنون زمان در پیش گرفتن قاطعیت و بهرسمیت شناختن مقاومت مردم ایران است.
از شما متشکرم.
- برچسبها:اروپا, اشرف, پارلمان اروپا, نقض حقوق بشر