بیانیه مطبوعاتی رئیس هیات رسمی پارلمان اتحادیه اروپا در سفر به عراق
روز چهارشنبه ۱۴اردیبهشت، آقای استراون استیونسن نماینده پارلمان اروپا و رئیس هیأت رابطه با عراق که از دیدار خود از عراق به اروپا بازگشته بود با مریم رجوی در مقر شورای ملی مقاومت در اورسوراواز دیدار کرد،
متن اطلاعیه آقای استیونسن ضمیمه است:
پارلمان اروپا
هیأت رابطه با عراق
رئیس هیأت
بیانیه مطبوعاتی
۶ می ۲۰۱۱(۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۰)
فرا خوان به آرامش در اشرف در دوران دستیابی به یک راهحل دراز مدت
در پی بازگشتم از یک مأموریت سطح بالا در عراق در هفته گذشته، بهدرخواست نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد در عراق، اد ملکرت، به فوریت در روز چهارشنبه ۴مه ۲۰۱۱(۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰) با خانم مریم رجوی رئیسجمهور منتخب مقاومت ایران و نمایندگان رسمی ساکنان اشرف در خارج از عراق ، در مقر ایشان در پاریس ملاقات کردم.
بهعنوان رئیس گروه پارلمانی رابطه با عراق، در راس هیات پارلمانی از ۲۶ تا ۲۹آوریل از عراق بازدید کردم و با مقامات ارشد ملل متحد، ایالات متحده و عراقی ملاقات کردم. دولت عراق آشکارا مانع دیدار ما از کمپ اشرف شد.
در اشرف یک جنایت بینالمللی بهشکل قتلعام ۳۵ شهروند غیر مسلح همراه با مجروح کردن صدها تن دیگر توسط نیروهای نظامی وامنیتی عراق درروز۸ آوریل بهوقوع پیوسته است. یک تحقیقات مستقل بینالمللی بایستی انجام شود و کسانی که این جنایات را مرتکب شدهاند باید به عدالت سپرده شوند.
همکارانم و من در بحثهایمان در بغداد روشن ساختیم که برای جلوگیری از حمام خون و یک خشونت دیگر، ما آمادهایم یک راهحل دراز مدت مسالمتآمیز بر اساس مذاکرات با تمام طرفهای دست اندر کار ارائه کنیم. با قبول اینکه ساکنان اشرف برای همیشه در عراق نمیمانند و اینکه برای رفتن به ۲۷کشورعضو اتحادیه اروپا مورد مساعدت قرار بگیرند.
من، خانم رجوی و نمایندگان ۳۴۰۰تن ساکنان اشرف را مطلع کردم که با همکارانم در حال بررسی و آماده کردن یک طرح واقعی و عملی برای انتقال ساکنان اشرف به کشورهای ثالث هستیم و من امیدوارم که این راهحل در ۱۱مه (سه شنبه ۲۱اردیبهشت) در استراسبورگ در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام شود.
همچنانکه در بیانیه مطبوعاتی صادره در اربیل در ۲۹آوریل (۹ اردیبهشت) اعلام کردم: ما میتوانیم برای این کار بین اتحادیه اروپا، آمریکا، یونامی، کمیساریای عالی پناهندگان و سایرین شروع به میانجیگری کنیم. اما این کاملا مشروط به برآورده شدن موارد مشخص است:
-خارج شدن نیروهای عراقی از داخل اشرف،
– خاتمه دادن به محاصره اشرف،
– دسترسی فوری ساکنان اشرف بهویژه افرادی که بهشدت مجروح شده اند به خدمات پزشکی در بیمارستانهای عمومی و کلینیکهای خصوصی در عراق،
– و یک تحقیقات مستقل درباره واقعه ۸آوریل (۱۹ فروردین) با حسابرسی از مسئولان قتل ۳۵ شهروند غیر مسلح.
جابهجایی اجباری ساکنان اشرف در داخل عراق، که توسط منابع مختلفی پیشنهاد شده و آمریکاییها هم به آن اشاره کردهاند، یک گزینه واقعی و پراتیک نیست و در عمل تنها میتواند زمینهساز یک کشتار دیگر شود. اگر نیت واقعی دولت عراق خروج اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران از این کشور است که بیش از ۲۰ سال در آن زندگی کرده اند، بهتر است بجای اعلام ضربالاجلهایی که هیچ کمکی به راهحل دائمی و مسالمتآمیز نمیکند، اقدامات و کمکهای ضروری را برای اجرای راه حل هیات پارلمان اروپا به عمل بیاورد.
جابهجایی اجباری، ۳۴۰۰پناهنده غیر مسلح، غیرقانونی و نقض استانداردهای ملل متحد و مقررات قانون بینالملل و قانون انسان دوستانه بینالمللی است. در عین حال، یکماه بعد از حمله در شرایطی که نیروهای مسلح و زرهی عراق، هنوز از تدفین اجساد ۳۵قربانی در آرامگاه کمپ، ممانعت میکنند، طرح کردن موضوع جابهجایی، تحت الشعاع قرار دادن و سرپوش گذاشتن بر قتلعام ۸آوریل و زمینهسازی برای یک حمله دیگر محسوب میشود.
من امیدوارم بتوانیم هفته آینده یک پیشنهاد مشخص برای حل دراز مدت بحران اشرف به خانم رجوی و ساکنان اشرف ارائه کنیم. بهدست آوردن توافق آنها در مورد پیشنهادی که به چند دهه رابطه آنها با اشرف که آنرا خانه خود تلقی میکنند، مربوط میشود، با چالش همراه خواهد بود. با اینحال، من و هیأت پارلمان اروپا آمادهایم در صورتی که صلح و و ضعیت نرمال بتواند بلادرنگ در کوتاه مدت به اشرف بازگردانده شود، در مسیر دستیابی به این هدف تلاش کنیم. به این معنی که همه طرفها آرامش خود را حفظ کنند و هیچ پیشدستی و تلاشی از سوی نیروهای عراقی و هیچکس دیگر برای جابهجایی اجباری ساکنان به مکان دیگری در عراق صورت نگیرد.
استراون استیونسون نماینده پارلمان اروپا
- برچسبها:اروپا, اشرف, پارلمان اروپا, حکومت ولایت فقیه