تیر-۱۲ ۱۳۹۳

بخشی از مصاحبه تلویزیون فاکس نیوز با مریم رجوی

Catégories // فعاليت‌ها // مصاحبه‌ها

بخشی از مصاحبه تلویزیون فاکس نیوز با مریم رجوی

تلویزیون فاکس نیوز: ۳ژوییه ۲۰۱۴

اریک شان: شما به موضوع هسته‌یی اشاره کردید و ۲۰ژوئیه مهلت مذاکرات اتمی است. آیا به ایران رژیم می‌شود اعتماد کرد؟

مریم رجوی: قطعا نه. زیرا آن‌ها در واقع استادان دغل‌کاری و شیادی و دروغگویی هستند. به همین دلیل هیچ اعتمادی به آن‌ها نمی‌توان کرد. شما می‌دانید که آخوند روحانی، سال گذشته در جریان به اصطلاح انتخابات فاش کرد که قبلا خودش غرب را فریب داده تا رژیم بتواند فعالیت‌های اتمی‌اش را ادامه بدهد. حالا غرب فکر می‌کند که این‌ها در حال مذاکره هستند و می‌خواهند فعالیت اتمی‌شان را متوقف کنند. هیچ اعتمادی به آن‌ها نیست. ثانیا شما می‌دانید که سلاح اتمی در واقع عامل بقای این رژیم است، به همین دلیل اگر پای میز مذاکره آمده، فقط به‌دلیل فشاری است که به ‌لحاظ بین‌المللی روی آن‌هاست. به‌خصوص حالا که وضعیت بسیار نابسامانی در داخل هم به‌لحاظ شرایط انفجاری جامعه، و نیز وضعیت اقتصادی وخیم دارد. بنابراین آن‌چه که مهم است این است که غرب و ۵+۱ باید فشار بر رژیمی را که زیر فشار تحریم‌ها و فشارهای سیاسی و اجتماعی از جانب مردم ایران به پای میز مذاکره آمده، بالا ببرند.

اما متاسفانه آن‌ها هنوز در این نقطه نیستند. من فکر می‌کنم که باید در این نقطه فشار را بالا برد و امتیازاتی را که لازم است از آن‌ها گرفت از جمله اجرای تمامی قعطنامه‌های شورای امنیت و مجبورشان کرد که به بستن سایتهایی مانند فردو، نطنز و اراک. تن بدهند. هم‌چنین به پذیرش پروتکل الحاقی، بازرسی‌های سرزده از تمام سایت‌های اعلام شده و اعدام نشده نظامی و اتمی.
می‌خواستم به یک نکته دیگر اشاره کنم. شما حتما شنیده‌اید که اولین بار مقاومت ایران بود که سایت‌های مخفی رژیم را افشا کرد. بیش از ۸۰افشاگری به‌خصوص در مورد سایتهای نطنز، اراک، فردو، لویزان، شیان انجام شده است. این‌ها همه به‌وسیله مقاومت ایران افشا شد.

من می‌خواهم این‌جا تاکید کنم که مردم و مقاومت ایران، ایران اتمی نمی‌خواهند. پروژه اتمی برخلاف منافع ملی مردم ایران است و این تنها در خدمت دیکتاتوری مذهبی است. این یک پروژه ضد ملی، بسیار گران به لحاظ اقتصادی و بسیار به ضرر مردم ایران است. مردمی که ۷۰ الی۸۰درصدشان زیر خط فقر هستند. در حالی‌که ایران، تعداد بسیار زیادی چاه‌های نفت و گاز دارد، هیچ احتیاجی به انرژی هسته‌یی ندارد. بنابراین خیلی روشن است که این رژیم دنبال بمب هسته‌یی است. از این رو از سوی مقاومت و مردم ایران می‌گویم که ما خواستار توقف پروژه اتمی هستیم.

اریک شان: همان‌طور که می‌دانید شورای امنیت تاکنون۶ قطعنامه به تصویب رسانده که خواهان توقف غنی‌سازی شده ولی در توافق موقتی که در نوامبر گذشته به امضا رسید، به میزان کمی غنی‌سازی برای رژیم پذیرفته شد. آیا این از نظر شما قابل قبول است؟

مریم رجوی: به‌نظر من نه، و من فکر می‌کنم که هر امکانی از این قبیل وقتی در اختیار ملایان گذاشته شود، راه را برای آن‌ها باز می‌گذارد برای اینکه بتوانند در زمان دلخواه خودشان، به‌سرعت خود را به آنچه که می‌خواهند برسانند. به همین دلیل من اشاره کردم که ضروری است که قطعنامه‌های شورای امنیت تام و تمام اجرا شود وگرنه هر امتیازی که به ملاها بدهید، شک نکنید که راهی پیدا برای دغل‌کاری و ادامه مخفیانه فعالیت‌هایش برای رسیدن به بمب اتمی پیدا می‌کند. بنابراین این موضوع غیرقابل قبول است.

اریک شان: در رابطه با مسأله‌یی که در عراق در جریان است، مالکی، داعش، و هم‌چنین نفوذی که ایران می‌خواهد در سوریه داشته باشد، رژیم ایران به‌لحاظ استراتژیکی چه کار می‌خواهد بکند؟ و دنبال چیست؟ آیا می‌خواهد با این شرایط مقابله کند یا دنبال نفوذ خودش است؟

مریم رجوی: شما می‌دانید که استراتژی رژیم ایران گسترش در منطقه، گسترش بنیادگرایی و صدور تروریسم بوده، هست و تا زمانی‌ که این رژیم باشد، خواهد بود. زیرا این رژیم یک دیکتاتوری قرون وسطایی است که قدرت حل هیچ مساله‌یی را در داخل ایران ندارد، به‌همین دلیل یکی از پایه‌های استراتژی این رژیم، صدور تروریسم و بنیادگرایی است. خیلی از مقامات رژیم رسما اعلام کرده‌اند که سوریه و عراق، عمق استراتژیک این رژیم هستند. بنابراین آنچه که در سوریه و عراق می‌گذرد، مرکزش تهران است.

اریک شان: شما می‌خواهید مردم آمریکا چه چیزی در مورد شما بدانند؟ آیا دولت آمریکا می‌تواند استراتژی سیاسی‌اش را تغییر دهد؟ و افراد عادی آمریکایی چه گونه می‌توانند فهم کنند که هواداران شما چه چیزهایی را محتمل شده‌اند و مردم ایران چه پروسه‌یی را طی کرده‌اند؟ با توجه به تاریخچه حمایت ایالات متحده از بسیاری از جنبشهای مقاومت از جمله در جنگ دوم جهانی و دوران آلمان نازی، مردم آمریکا چکار می‌توانند بکنند؟

مریم رجوی: من فکر می‌کنم، اولا مردم ایران رژیم دیکتاتوری مذهبی را نمی‌خواهند. ثانیا در ایران یک مقاومت، مشروع، گسترده و سازمان‌یافته با سابقه طولانی وجود دارد که از بهترین فرزندان مردم ایران تشکیل شده و تا کنون قیمت کلانی پرداخته تا جلو این دیکتاتوری بایستند، بنیادگرایی، صدور تروریسم، سایتهای اتمی، نقض حقوق بشر و جنگ طلبی‌اش را، در کل دنیا افشا کرده است. بنابراین من فکر می‌کنم که این خیلی ضروری است که جامعه بین‌المللی در کنار خواسته مردم و مقاومت ایران برای سرنگونی این رژیم قرار بگیرد، و نه کنار دیکتاتورها. نه کنار دیکتاتوری مذهبی، دیکتاتوری مذهبی که الان تهدید صلح و امنیت جامعه بین‌المللی است. شما می‌دانید که الان خطر بمب اتمی، قبل از هر چیز صلح و امنیت نه فقط منطقه، بلکه کل دنیا را در معرض تهدید قرار می‌دهد. دخالت‌هایش در سوریه و عراق و لبنان، کل منطقه را به جنگ و به آتش می‌کشد که عواقب بسیار گرانی خواهد داشت. بنابراین آن‌چه که خواسته مردم و مقاومت ایران است این است که دولت آمریکا لااقل بی‌طرف باشد، چون تا الان در واقع در طرف دیکتاتوری مذهبی بوده علیه خواسته مشروع مردم که سرنگونی این رژیم است و یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت، دولتی که آزادی و دموکراسی و آزادی بیان، و آزادی در همه زمینه‌ها برای مردم ایران بیاورد. چیزی که ما آن را نمایندگی می‌کنیم. ایرانی است که در واقع مبشر و مبین صلح، دوستی، رحمت، یگانگی، عشق و پیشرفت، برابری زن و مرد باشد.

ایرانی که در آن همه ادیان و اقلیت‌ها از حقوق یکسان برخوردار باشند. ایرانی مبتنی بر چهارچوب‌ها و قوانین بین‌المللی. و من فکر می‌کنم مردم ایران شایسته این هستند که چنین حکومتی داشته باشند. بنابراین حق دارند در مقابل دیکتاتوری مذهبی قرون وسطایی ولایت فقیه بایستند. بنابراین انتظار دارند که دولت‌های غربی، الان شما از من پرسیدید دولت آمریکا، از خواسته مردم ایران و مقاومت ایران مبتنی بر حق مشروع آن‌ها برای سرنگونی رژیم حمایت کنند و در کنار مردم ایران قرار بگیرند و نه در کنار دیکتاتورها.

اریک شان: جنبش‌های مقاومت زیادی در طول تاریخ بوده که بعضی موفق شدند و بعضی موفق نشدند ولی به هر حال دیوار برلین فرو ریخت و اتحاد جماهیر شوروی از بین رفت، آیا شما اطمینان‌خاطر دارید که یک روزی ملاها هم خواهند رفت؟

مریم رجوی: من مطمئنم که دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران، در قرن بیست و یکم دوام نخواهد آورد و سرنگون خواهد شد. چون با هیچ منطقی این دیکتاتوری مذهبی که در واقع پایه‌گذار تروریسم و بنیادگرایی در کل منطقه است و دنبال به‌دست آوردن بمب اتمی برای به گروگان گرفتن سیاست بین‌المللی است، این رژیم نمی‌تواند ادامه پیدا بکند و دوام بیاورد. علتش این است که مردم ایران این رژیم را نمی‌خواهند، بنا به آمار رسمی داخلی خود رژیم بیش از نود و پنج درصد مردم ایران این رژیم را نمی‌خواهند و شما می‌دانید که این رژیم الان در شرایط بحرانی است. بحران به دلیل این‌که مردم آن را نمی‌خواهند، بحران در رأس رژیم و شقه جناحهای آن و بحران اقتصادی، بحران اتمی و حالا بحران در سوریه و عراق که آن را به‌شدت نگران کرده و می‌لرزاند. ولی در مقابلش یک مقاومت سازمان‌یافته، مشروع و قدرتمند با پایه‌های مردمی وجود دارد که می‌تواند به کمک مردم ایران این رژیم را سرنگون کند.

بنابراین به این اعتبار من مطمئن هستم، چون این مقاومت مبشر یک ایران آزاد، آباد، صلح‌جو، ایرانی که دنبال اشاعه برادری، برابری و صلح در کل منطقه به‌خصوص مبشر یک اسلام روشن، اسلام روشنایی، اسلام دموکراتیک یعنی اسلام واقعی در برابر اسلام ارتجاعی و اسلام بنیادگرایی است. آن چیزی که الان نیاز منطقه و کل جهان اسلام است.
شما می‌دانید الان منطقه و کل دنیا با خطر بنیادگرایی دست و پنجه نرم می‌کند و هر روز این خطر افزایش پیدا می‌کند. پاسخ آن هم یک پاسخ فرهنگی است. مقاومت ایران، آنتی‌تز فرهنگی این دیکتاتوری مذهبی و بنیادگرایی است که اکنون دارد پنجه‌هایش را در عراق، سوریه، لبنان و کل منطقه و شاخ آفریقا گستردش می‌دهد و این‌چنین سیاست جامعه بین‌المللی را به چالش کشیده و در بحران قرار داده است.

به همین دلیل آری، آری من مطمئن هستم که وقتی چنین مقاومتی هست با این ایده‌ها، با این برنامه، با شعار آزادی، دموکراسی، برابری زن و مرد، ایران غیراتمی، در برابر یک دیکتاتوری مذهبی بنیادگرا، آری، آری، مطمئن هستم که این رژیم سرنگون خواهد شد و مطمئن هستم که مردم ایران هم آزادی و دموکراسی و برابری را خواهند دید. چون سزاوار آن هستند و مطمئن هستم که در آن شرایط، منطقه و کل دنیا، جای امن‌تری خواهد بود و مجبور نیست هر روز با سرطان افراطی‌گری، بنیادگرایی و تروریسم این رژیم که به اشکال مختلف در جاهای مختلف دارد عمل می‌کند، مواجه شود.

چون سرچشمه آن که در تهران است این‌چنین خشک خواهد شد و من فکر می‌کنم آن روز، روزی است که نه فقط برای مردم ایران روز جشن است، بلکه برای کل مردم منطقه که تا حالا خیلی از دست این رژیم زجر کشیده‌اند، و سختی‌های زیادی را از کشتارهای گسترده در سوریه و عراق و سایر کشورهای منطقه تحمل کرده‌اند، آن روز، روز جشن است. و فکر می‌کنم جشن جامعه بین‌المللی برای اطمینان خاطر داشتن از این‌که می‌توان صلح و امنیت کل دنیا را بدون یک رژیم دیکتاتوری مذهبی بنیادگرا که دنبال بمب اتمی است، به‌دست آورد.

در مورد این مقاومت و در مورد این‌که آیا به نتیجه خواهد رسید یا نه، من مطمئن هستم که هم‌چنان که شما گفتید تاریخ ثابت کرده که هر وقت ملتی اراده بکند و قادر باشد که قیمت اراده و تصمیمش را بدهد، قطعا به‌نتیجه می‌رسد. این تجربه، در تاریخ هست، از جمله در تاریخ آمریکا، زمانی که جورج واشینگتن و مردم آمریکا تصمیم گرفتند برای کسب استقلال، در مقابل استعمار، بایستند، یا آبراهام لینکلن و بهایی که وی برای جنگ علیه برده داری داد. و نیز، بهایی که مردم آمریکا در زمان دکتر مارتین لوتر کینگ برای آزادی‌های مدنی پرداختند و مبارزه مردم آمریکا برای آزادی زنان. اینها همه تجارب تاریخی هستند، بنابراین من مطمئن هستم. تجربه من و مردم ایران به ما می‌گوید که زمانی که یک ملت، برای به‌دست آوردن حقوق حقه خود از جمله دموکراسی، آزادی و برابری، و ارزش‌های درخشان تمامی تاریخ بشر، تصمیم به مبارزه و پرداخت بهای آن می‌گیرد، قطعا به آن خواهد رسید.

و من مطمئن هستم که براساس تمام این تجارب، مقاومت ایران هم که دنبال ارزش‌های اثبات شده انسانی و پیشرفته جوامع بشری است به خواسته‌اش که یک ایران آزاد، آباد، بر مبنای دموکراسی، برابری، و یک ایران غیراتمی است، دست پیدا خواهد کرد. ایرانی که می‌خواهد صلح و دوستی و برابری و برادری را در کل منطقه و دنیا اشاعه بدهد.
به همین دلیل، این آن انگیزه‌یی است که من و همه اعضای این مقاومت به‌رغم شرایط بسیار سختی که دارند، به‌خصوص، ساکنان لیبرتی که اکنون در شرایط فوق‌العاده سختی در محاصره هستند، ولی با عشق و ایمان به‌چنین ایران و به چنین آینده‌یی، هر نوع فداکاری را می‌کنند تا بتوانند به این هدف برسند.

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]