اجلاس بین المللی در ژنو
آمریكا و ملل متحد به خاطر مسئولیت حقوقی و اخلاقی شان نسبت به ساكنان ، در مورد قتلعام در اشرف و اعدام جمعی 52تن از ساكنان و ۷ گروگان زیر شكنجه و آزار، مسئولیت مستقیم دارند
روز پنجشنبه ۱۹ سپتامبر، در یك اجلاس بین المللی در محل سازمان ملل در ژنو، مریم رجوی، آمریكا و ملل متحد به ویژه خانم ناوی پیلای، كمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد را به اقدام عاجل برای آزادی بلادرنگ هفت گروگان اشرفی شامل ۶ زن فراخواند. وی افزود: ما تردیدی نداریم كه گروگانها در عراق هستند و در زندانی در نزدیكی فرودگاه بغداد توسط نیروهای تحت امر مالكی نخست وزیر عراق نگهداری میشوند. اظهارات ضد و نقیض مقامهای عراقی در این رابطه صرفاً زمینه سازی برای استرداد آنها به فاشیسم دینی حاكم بر ایران است.
وی نسبت به تكرار قتل عام ۳۰۰۰ پناهجوی ایرانی ساكن كمپ لیبرتی در عراق هشدار داد و گفت: تنها راه تضمین حداقل سلامت و امنیت ساكنان لیبرتی استقرار شبانه روزی تیم مانیتورینگ سازمان ملل و نیروهای كلاه آبی ملل متحد در داخل لیبرتی است. وی افزود: برای جلوگیری از یك فاجعه دیگر، انجام یك تحقیقات مستقل درباره قتل عام اشرف، در یك زمانبندی محدود امری مطلقاً ضروری است و از خانم ناوی پیلای، كمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد، خواست در اسرع وقت به این تحقیقات بپردازد.
مریم رجوی گفت: دولت آمریكا، اتحادیه اروپا و ملل متحد باید برای دولت عراق روشن سازند كه سركوب پناهندگان ایرانی در عراق و نگهداشتن این گروگانها روی روابط اقتصادی و سیاسی با آن تأثیر جدی خواهد داشت.
در این اجلاس علاوه بر مریم رجوی، برنارد كوشنر، وزیر خارجه سابق فرانسه؛ سید احمد غزالی، نخست وزیر سابق الجزایر؛ دكتر ژان شارل ری ال، رئیس شورای شهر ژنو؛ كریستیان پره گو، رئیس سابق شورای قانونگذاری ژنو؛ دكتر طاهر بومدرا، مسئول پیشین پرونده اشرف در ملل متحد؛ پروفسور گودوین جیل، نظریهپرداز حقوق و استاد آكادمی حقوق انساندوستانه ژنو؛ و فرانسوا كلكومبه قاضی و نماینده سابق پارلمان فرانسه سخنرانی كردند.
رجوی انتقال ۱۷۵۰۰ تی وال همچنین انتقال سایر الزامهای حفاظتی نظیر جلیقه و كلاهخود در اسرع وقت از اشرف به لیبرتی و اجازه ساختمان سازی و دو لایه كردن سقف بنگالها را از گامهای ضروری برای تأمین حداقلهای حفاظتی در لیبرتی دانست. وی همچنین خواستار تضمین حق مالكیت ساكنان بر اموال منقول و غیر منقولشان در اشرف و اجازه فروش اموال شان زیر نظر سناتور آمریكایی رابرت توریسلی نماینده قانونی آنان شد.
شركت كنندگان در اجلاس بی عملی آمریكا و ملل متحد نسبت به سرنوشت هفت گروگان اشرفی را كه ۱۹ روز است به دست آدمكشان مالكی و نیروی تروریستی قدس ربوده شده اند، محكوم كردند و مسئولیت مستقیم آمریكا، ملل متحد و ارگانهای بینالمللی پناهندگان در قبال امنیت و سلامت گروگانها را مورد تأكید قرار دادند و آنها را به دخالت فوری و برداشتن گامهای عملی ضروری در اجرای اصل نان رفولمان و آزادی بلادرنگ گروگانها فرا خواندند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۸ شهریور۱۳۹۲ (۱۹ سپتامبر۲۰۱۳)