راه حل فوری برای پیشگیری از یك فاجعه دیگر بازگشت به اشرف است
مریم رجوی، در روز پنجشنبه ۱۰ اسفند (۲۸ فوریه) در اجلاسی در مقر ملل متحد، با اشاره به خطر عاجلی كه هر لحظه جان ۳۰۰۰ تن ساكنان زندان لیبرتی را تهدید می كند، گفت: «بهدلیل بحرانهای حكومت آخوندی و قیام مردم عراق علیه مالكی تكرار جنایتهایی همچون كشتار ۹ فوریه در لیبرتی قریب الوقوع است. بنابراین باید با تمام قوا از بروز یك فاجعه دیگر علیه مجاهدان لیبرتی جلوگیری كنیم بهخصوص كه سقف و دیوارهای غیرمقاوم و اشتعال پذیر، تراكم بسیار زیاد جمعیت، ضریب آسیب پذیری این محل را به شدت بالا برده است. در نتیجه ناامنی این كمپ یك خطر مبرم و اضطراری است، و یك راه حل فوری طلب میكند. عراق رسماً اعلام كرده كه نمیتواند جلوی حملات بیشتر را بگیرد. و تضمین حفاظت به وسیله عراق یك گزینه نیست».
مریم رجوی تنها گزینههای موجود برای حل این فاجعه انسانی را « انتقال یكباره تمام افراد به آمریكا توسط ایالاتمتحده» یا «بازگرداندن تمام افراد به اشرف تا اعزامشان به كشور ثالث» خواند و افزود: «در چنین شرایطی كمیساریا تنها مرجع ذیصلاح بینالمللی است كه باید سریعاً مسئولیت كامل ساكنان لیبرتی و اشرف را به عنوان پناهنده بدست بگیرد. رسماً خواستار بازگشت آنان به اشرف شود. و با همه دولتهای ذیربط و سازمانملل برای محققكردن این ضرورت امنیتی وارد گفتگو شود».
در این اجلاس كه توسط بنیاد فرانس لیبرته و سازمان مراپ و با شركت شخصیتهای سیاسی، سازمانهای غیر دولتی و فعالان حقوق بشری برگزار شد، مریم رجوی؛ استرون اسیتونسون، نماینده پارلمان اروپا و طاهر بومدرا؛ آنه ماری لیزن؛ آلفرد دو زایاس؛ سید احمد غزالی نخست وزیر سابق الجزایر؛ میشل ژولی؛ ریچارد چارنسكی نماینده پارلمان اروپا از لهستان؛ خوان گارسه؛ پائولو كازاكا و كریستین سیمرمن سخنرانی كردند.
مریم رجوی در سخنرانی خود گفت: «كشتار جنایتكارانه اعضای مقاومت در لیبرتی ناشی از قرار گرفتن رژیم آخوندی در مرحله سرنگونی و هراسش از اپوزیسیون سازمانیافته اش است، اما اگر مللمتحد به وظایف خود عمل میكرد، این فاجعه قابل پیشگیری بود زیرا بارها و به ویژه دو روز قبل از حمله در نامهیی به دبیركل، ما اخطار كردیم كه عملكرد نماینده ویژه دبیركل در عراق زمینهساز یك قتلعام دیگر است».
مریم رجوی در تشریح تحمیل جا به جایی اجباری به ساكنان اشرف از خانه ۲۶ ساله شان به افشای فریبكاریها و دروغهای پیاپی مارتین كوبلر پرداخت و پرسید: «آیا نماینده ویژه از روی غفلت یا بی تجربگی، شكلگیری این قتلگاه را تسهیل میكرد؟ خیر، چرا كه ما در این باره در یكسال گذشته بیش از۲۰ بار اخطار دادیم».
رجوی با ابراز تأسف از سكوت كمیسر عالی حقوق بشر در قبال فاجعه انسانی ۹ فوریه در «زندان لیبرتی» گفت: تأسف بار تر اینست كه او در مقابل موج اعدامها، شكنجه زندانیان سیاسی و سركوب مردم ایران نیز سكوت كرده است. بر انجام تحقیقات در مورد دو قتل عام اشرف، كه خود خواستار آن شده بود، پافشاری نكرده است.
مریم رجوی، ضمن تقدیر از كمیساریای عالی پناهندگان بهخاطر موضعگیری بموقعش در محكومیت این حمله گفت: «اما كمیساریا بهعنوان بالاترین مرجع ذیربط در مورد پناهندگان به مسئولیت مستقیم خود در قبال مجاهدان اشرف و لیبرتی دارد عمل نكرد. تن ندادن به فشارهای دولت عراق برای جا به جایی اجباری و تأیید پناهندگی جمعی و یكپارجه آنان میتوانست مانعی در مقابل اقدامات سركوبگرانه دولت عراق ایجاد كند. اما متأسفانه انجام نشد».
مریم رجوی خاطرنشان كرد: «آخوندها در جنگ برای بود و نبود رژیمشان به هر جنایتی دست میزنند. همین روزها در سراسر ایران پی در پی در حال اعدام جمعی زندانیان هستند. شكنجه و تجاوز علیه زندانیان یا زجركشكردن آنان بیوقفه ادامه دارد. دستگیری و سانسور و انواع كنترلها بیداد میكند. آخوندهای حاكم میخواهند سازمان ملل و نهادهای آن را در سكوت و بیعملی نسبت به این جنگ وحشیانه ببینند. ما و مردم و مقاومتمان ملل متحد را به نگاهبانی از حقوق بشر و حقوق پناهندگان و ایستادگی در برابر فاشیسم دینی و جبهه اهریمنی جنایت علیه بشریت فرا میخوانند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۰اسفند۱۳۹۱ ( ۲۸ فوریه ۲۰۱۳)