• صفحه اول / اطلاعیه‌ها / هشدار اجلاس بین المللی در ژنو به نقض حقوق بشر در ایران و تهدید عاجل تكرار قتل عام در لیبرتی
اسفند-۲۳ ۱۳۹۲

هشدار اجلاس بین المللی در ژنو به نقض حقوق بشر در ایران و تهدید عاجل تكرار قتل عام در لیبرتی

Catégories // اطلاعیه‌ها

هشدار اجلاس بین المللی در ژنو به نقض حقوق بشر در ایران و تهدید عاجل تكرار قتل عام در لیبرتی

 

روز جمعه ۲۳ اسفند (۱۴مارس) خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، در یك اجلاس بین المللی كه به دعوت پنج ارگان غیر دولتی شامل جنبش علیه نژادپرستی و برای دوستی میان خلق‌ها (مراپ)، حزب رادیكال غیر خشونت آمیز، فرا ملی و فراحزبی، انجمن بین المللی حقوق بشر زنان، بنیاد فرانس لیبرته، توسعه آموزش بین المللی جلسه یی تحت عنوان «حقوق بشر در ایران؛ فراخوان برای تحقیقات بین‌المللی در مورد كشتار در اشرف» در ژنو برگزار شد، شركت كرد.

رجوی ضمن تقبیح سكوت و بی‌عملی جامعه جهانی و ملل متحد نسبت به وضعیت فاجعه بار سركوب در ایران گفت: در ماههای اخیر، همزمان با نمایش اعتدال آخوند روحانی، شمار اعدام‌ها به بالاترین ركورد خود در ربع قرن اخیر رسید‌ه است. بنا بر گزارش گزارش‌گران مستقل ملل متحد از ابتدای سال ۲۰۱۴ دست كم ۱۷۶تن اعدام شده اند. حداقل ۴ نفر از آنها زندانیانی هستند كه هنگام بازداشت كمتر از ۱۸ سال داشتند. با این حال جواد لاریجانی یك مقام ارشد قوه قضاییه ملاها، گفته است: «جهان باید از ایران به خاطر افزایش اعدام‌ها تجلیل كند».

مجازات‌های سبعانه چون درآوردن چشم، قطع دست و پا ادامه یافته است و اعدام زندانیان سیاسی و زندانیان اقلیت‌های قومی و دینی به نحوی بی‌سابقه افزایش یافته است. محدودیت‌های اینترنتی توسط یك كمیته ۱۳ نفره كه ۶ نفر آنها از وزیران كابینه روحانی هستند تصمیم گرفته می شود. موج سركوب زنان به بهانه بدحجابی و روا داشتن انواع ستم و تبعیض علیه آنان ادامه دارد».

رجوی تأكید كرد: این اشتباه بزرگی است كه این‌طور تلقی شود كه سكوت و بی عملی در مورد شرایط حقوق بشر می‌تواند معامله در مورد مسأله هسته یی را تسهیل نماید. وی هشدار داد كه هیچكس مجاز نیست به خاطر مذاكرات اتمی با رژیم، حقوق بشر و آزادی و مقاومت مردم ایران را قربانی كند و درد و رنج مردم ایران را نادیده بگیرد.

رجوی سكوت ملل متحد نسبت به پایمال شدن حقوق اولیه پناهجویان ساكن لیبرتی را مورد سرزنش قرار داد و گفت: به رغم «بارها هشدار نسبت به طرح رژیم برای انجام كشتار گسترده.، متأسفانه این هشدارها نشنیده گرفته شد». وی تأكید كرد «یك قتل‌عام برنامه‌ریزی شده در كار است. از یك طرف دولت مالكی لیبرتی را هدف حملات موشكی قرار می دهد، از طرف دیگر رژیم آخوندی، با انواع كارشكنیها مانع انتقال ساكنان لیبرتی به كشورهای دیگر می‌شود. همزمان مأموران نخست‌وزیری عراق در لیبرتی، با اقدام‌های مشكوك و تحریك‌آمیز برای ایجاد یك درگیری زمینه‌سازی می‌كنند».
در این اجلاس علاوه بر مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران؛ برنارد كوشنر، وزیر خارجه سابق فرانسه و بنیانگذار دارو بدون مرز؛ لیندا چاوز، متخصص سابق حقوق بشر در سو كمیسیون حقوق بشر ملل متحد؛ پروفسور ژان زیگلر، عضو كمتیه مشورتی شورای حقوق بشر ملل متحد از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲؛ پروفسور آلفرد زایاس، متخصص مستقل ملل متحد در مورد ارتقاء یك نظم بین‌المللی دموكراتیك و متساوی؛ دكتر ژان شارل ری ال، عضو پارلمان ژنو و شورای شهر؛ كریستینا پره‌گو، رئیس مشترك شورای قانونگذاری در ژنو؛ نجات بوبكر، عضو پارلمان فلسطین؛ دكتر طاهر بومدرا، معاون سابق نماینده ویژه دبیركل ملل متحد؛ و آنتونیو استانگو، رئیس هلسینكی واچ و عضو حزب رادیكال ایتالیا، سخنرانی كردند.
مریم رجوی در قسمت دیگری از سخنان خود از آمریكا و اتحادیه اروپا و از سازمان ملل خواست كه پرونده وضعیت خطیر ساكنان كمپ لیبرتی، را كه هر لحظه در معرض یك قتل عام شدیدتر هستند، به شورای امنیت ملل متحد ارجاع دهند و برای آزادی هفت گروگان اشرفی، انتقال كلیه ساكنان به اتحادیه اروپا و آمریكا، تامین الزامات مبرم امنیتی در لیبرتی در برابر حملات موشكی تلاش كنند.

او هشدار داد كه ملل متحد «با طفره رفتن از تحقیقات، بیش از این به دیكتاتوریهای ایران و عراق برای كشتار اشرفی‌ها كارت سفید ندهد».

سخنرانان حملات دولت عراق به دستور رژیم ایران علیه پناهندگان ایرانی در اشرف و لیبرتی در عراق و محاصره لجستیكی و پزشكی و …. آنها را قویا محكوم نمودند و خواستار شدند كه این حملات و محدودیتها كه تا كنون باعث كشته شدن ۱۱۶ تن از آنها، زجر كش كردن ۱۸ تن دیگر از آنها و به گروگان گرفتن هفت تن شامل شش زن شده است، فورأ متوقف شود. یكی از تكان‌دهنده ترین این حملات قتل عام ساكنان اشرف در روز اول سپتامبر۲۰۱۳ بود. آنها تأكید كردند اقدام‌های رذیلانه یی مانند كارشكنی در دسترسی آزادانه ساكنان به خدمات پزشكی، جلوگیری از ورود مواد غذایی، كارشكنی در تخلیه سپتیكها، از مصادیق بارز شكنجه است.

سخنرانان به طور مشخص خواهان یك تحقیقات مستقل، همه جانبه و عمیق، درباره این جنایت‌ها از سوی ارگانهای ذیربط ملل متحد شدند و و از آمریكا و ملل متحد خواستند به تعهدات خود در قبال ساكنان لیبرتی كه اكنون هر لحظه در معرض قتل عام دیگری قرار دارند، عمل كنند. آنها تاكید كردند آمریكا و ملل متحد به طور حقوقی و اخلاقی در قبال تأمین حفاظت و سلامت این پناهجویان كه افراد مورد نگرانی و تحت حفاظت كنوانسیون چهارم ژنو هستند، به طور مستقیم مسئولند و باید در قبال هر گونه تهدید و خطر نسبت به آنان پاسخگو باشند.

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۳ اسفند ۱۳۹۲ (۱۴ مارس ۲۰۱۴)

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]