اسفند-۲۴ ۱۳۸۸

جلسه همبستگی زنان فنلاند با زنان بپاخاسته ایران و اشرف

Catégories // رخدادها // فعاليت‌ها

جلسه همبستگی زنان فنلاند با زنان بپاخاسته ایران و اشرف

مریم رجوی در جلسه‌یی تحت عنوان همبستگی زنان فنلاند با زنان ایرانی در مرکز کنفرانس‌های هلسینکی ، موقعیت زنان ایران و نقش آنان در مبارزه برای تحقق آزدی و دموکراسی و به زیر کشیدن رژیم ولایت‌فقیه را تشریح نمود .

این جلسه به‌ریاست خانم پیانورا کائوپی و با شرکت یک صد تن از متخصصان حقوقدانان، مسئولان زنان در احزاب فنلاند ، اعضای سازمان‌های غیر دولتی مدافع حقوق زنان و دانشجویان برگزار شد، خانم انیسه بومدین حقوقدان، اسلام شناس، بانوی اول الجزایر در دوران ریاست جمهوری هواری بومدین و لیدی اودیل اسلین نیز حضور داشتند و سخنرانی کردند.

در این اجلاس خانم کائوپی بیانه گروه همبستگی پارلمان اروپا با زنان برای یک ایران آزاد را به‌اطلاع حاضران رساند، این بیانیه مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت و بسیاری با امضای آن حمایت خود را از مقاومت زنان ایران ابراز داشتند . در این جلسه هم‌چنین شماری از شرکت کنندگان سخنرانی کردند از جمله، خانم سارا روکانن ، مدیر امور اجرائی شبکه زنان حزب دمکرات مسیحی هلسینکی و خانم ساتو وارتیووارا و کیل عضو کانو ن وکلای هلسینکی سخنرانی کردند.
مریم رجوی در این جلسه سخنان زیر را ایراد کرد.

دوستان و خواهران عزیزم !
از این که در میان شما هستم، خوشحالم. دو روز پیش روز جهانی زن بود. به این مناسبت به همه خواهرانم در سراسر جهان درود می‌فرستم.
عید جهانی زن، امسال، به نام زنان شجاع ایران رقم خورده است.
زنانی که در قیام برای به زیر‌کشیدن وحشی‌ترین دیکتاتوری جهان نقش پیشتاز دارند نقش رهبری کننده زنان در یک جامعه تحت حاکمیت بنیادگرایان نشان میدهد که ایران برای تغییر آماده است:
باید از زنانی یاد کنم که در این ماه‌ها به زندان افتادند و در مقابل انواع شکنجه ها مقاومت کردند.
تصادفی نیست که دختر ۲۷ ساله‌یی به نام ندا سمبل قیام مردم ایران شد. تصویر او در تمام جهان احترام و همبستگی نسبت به مردم ایران برانگیخت.

برخی از تحلیل‌گران آن قدر تحت تأثیر موقعیت زنان ایران قرار گرفتند که برخی قیام را انقلاب زنان خواندند.
آن‌ها می‌پرسند که چه شد که زنان ایران چنین نقش برجسته‌یی در مبارزه برای آزادی عهده‌دار شدند؟
روشن است که این موقعیت یک روزه به‌وجود نیامده است. بنابراین در پاسخ این سئوال من می‌خواهم موقعیت زنان ایران را در چند زمینه توضیح بدهم:
۱ ـ تاریخچه مبارزات زنان
۲ـ وضعیت زنان تحت حاکمیت فاشسیم مذهبی
۳ ـ نقش ویژه زنان در مقاومت سازمان‌یافته
۴ ـ چشم‌انداز آینده
در مورد تاریخچه مبارزات زنان ایران باید یادآوری کنم که آن‌ها از ۱۵۰ سال پیش در مبارزه علیه استبداد فعال بوده‌اند. در سه جنبش بزرگ قرن بیستم یعنی انقلاب مشروطیت، جنبش ملی شدن نفت و انقلاب ضدسلطنتی زنان وسیعاً نقش داشتند.
در سال ۱۳۵۷ که ملایان به حاکمیت رسیدند، به‌دلیل افکار قرون وسطایی نمی‌توانستند فعالیت زنان را تحمل کنند.
آن‌ها در شکنجه‌گاه‌هایی که در آن ۱۷۴‌روش شکنجه به کار گرفته می‌شد، مقاومت کردند. به‌علاوه ده‌ها هزار زن در مبارزه با دیکتاتوری دینی به شهادت رسیده‌اند. بسیاری از آن‌ها حین تیرباران یا حلق آویز ۲۰ تا سی ساله بودند. حتی دختران دبیرستانی، حتی دختران جوان‌سال ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ ساله.
تحت حاکمیت ملایان زنان ایرانی چند برابر مردان زجر کشیده‌اند.
ملایان از روز اول با انواع اجبارها، هم‌چون حجاب اجباری، ازدواج اجباری، ممنوعیت سفر، بدون اجازه سرپرست مرد و بسیاری محرومیت‌ها و تبعیض‌ها سرکوب زنان را افزایش دادند.
قانون مدنی ملایان بر پایه تبعیض بین زن و مرد تنظیم شده، قانون جزایی آن‌ها ارزش زن را نصف ارزش مردم محسوب کرده است.
طبق قانون شریعت ملایان بسیاری فعالیت‌های زنان از جمله اعمال مالکیت، مسافرت، خروج از خانه و حتی انجام برخی عبادت‌ها به حقوق جنسی مردان مشروط شده است.
کما این‌که به فرهنگ مردسالاری به طور گسترده مشروعیت داده است؛ با رسوم منحطی مثل چند همسری، ازدواج موقت و راه باز کردن برای قتل‌های ناموسی.

همین‌جا باید توضیح بدهم که اگرچه بنیادگرایان سرکوب زنان و تمام جامعه را دستور اسلام معرفی می‌کنند. اما این هیچ ربطی به اسلام ندارد.
احکام شریعت ملایان و مجازات‌های موحش نظیر دست و پا بریدن و چشم درآوردن و سنگسار تماماً برضد‌اسلام حقیقی است.
در اولین سال‌های ظهور اسلام، یعنی ۱۴ قرن پیش، زمانی که دختران را زنده به‌گور می‌کردند، حضرت محمد (ص) به زنان آن‌ها حق مالکیت، حق ارث، حق طلاق و حق رأی داد.
حضرت محمد، انتخاب‌های سیاسی مستقل زنان را به رسمیت شناخت.
در قرآن زن و مرد به صورت یک‌سان خطاب قرار گرفته‌اند.
در قرآن جنسیت انسان‌ها معیار ارزش نیست. رنگ یا نژاد یا ثروت معیار ارزش نیست. قرآن تصریح می‌کند که آزادی انسانی مهم‌ترین ارزش است. پیام اسلام در رحمت و عطوفت خلاصه می‌شود.
باید تأکید کنم که اسلام مدافع دمکراسی و اسلام مدافع برابری فقط یک ایده نیست. بلکه به صورت یک تجربه مادی درآمده است.
مجاهدین نیروی عمده اپوزیسیون، از اسلامی پیروی می‌کنند که مرزبندی جنسی را رد می‌کند.
در سازمان مجاهدین که معتقد به اسلام دمکراتیک و بردبار است، زنان رهبری جنبش علیه فاشیسم مذهبی را بر عهده گرفته‌اند.
سومین موضوعی که می‌خواهم توضیح بدهم، موقعیت زنان در مقاومت سازمان‌یافته است.
ـ ۵۲% اعضای پارلمان مقاومت را زنان تشکیل می‌دهند.
ـ سازمان مجاهدین ـ جنبش محوری مقاومت ما ـ تمام اعضای شورای رهبری زنان هستند.
ـ اشرف محل استقرار هزاران عضو سازمان مجاهدین خلق ایران واقع در عراق توسط زنان رهبری می‌شود.
تجربه مقاومت ما این است که هرچه آرمان برابری و مشارکت فعال زنان در رهبری برجسته شود، مبارزه با بنیادگرایی بیشتر پیش میرود. بنیادگرایی بر زن‌ستیزی بنا شده است. بنابراین شیشه عمر آن در دست زنان است.
در عین حال، این جنبش با پیشرفت در امر برابری توانسته است در درون خود مناسبات دمکراتیک را ارتقاء دهد. مبارزه برای کسب برابری موانع مهم و باورهای نادرستی درباره زنان را کنار زد. موانعی مانند ناباوری و بی‌اعتمادی به توانمندی زنان.
این موانع در اذهان زنان شکست. و جای آن را اعتماد به‌نفس، جسارت، باور به توانایی زنان و نگرش جدیدی به زنان بر پایه شخصیت انسانی جای آن را گرفت.
بعد از آن، مردان تحت تأثیر پیشتازی زنان، توانستند نگرش خود را نسبت به زنان تغییر دهند.
با اجرای اصل برابری در عمل، نسلی از مردان تربیت شده‌اند که در عمل به این اصل ایمان دارند.
دوستان عزیز!
من از نقش تعیین‌کننده زنان در جنبش برای تغییر در ایران صحبت کردم. اما این تغییر چه چشم‌اندازی را پیش‌رو دارد؟
ما در پی برپایی یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت و کثرت‌گرایی و احترام به حقوق‌بشر هستیم. ما به لغو حکم اعدام در ایران پس از سرنگونی رژیم ولایت‌فقیه متعهدیم و خواهان یک ایران غیراتمی هستیم.
برابری زن و مرد در دیدگاه‌ها و برنامه ما برای ایران فردا جای مهمی دارد. مشروح این نقطه‌نظرها در اختیار شماست. در ایران فردا جمیع آزادی‌های فردی در مورد زنان باید به‌رسمیت شناخته می‌شود. از جمله آزادی در انتخاب پوشش، آزادی در اعتقاد و مذهب، ازدواج و طلاق، اشتغال و رفت‌ و‌‌آمد.
ما به برابری کامل حقوق اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و اقتصادی زن و مرد معتقدیم. و به‌خصوص تأکید داریم که زنان باید در رهبری سیاسی جامعه مشارکت برابر داشته باشند.

خواهران گرامی!
من می‌خواهم به خواهرانم در فنلاند به‌خاطر موقعیت ممتازشان در دستیابی به برابری درود بفرستم.
تشکیل دولتی با اکثریت زنان، سهم چشم‌گیر زنان فنلاند در پارلمان و نقش مؤثر آنان در سایر مناصب تصمیم‌گیری الگوی درخشانی در مشارکت فعال زنان در رهبری سیاسی است.
این موقعیت ایجاب می‌کند که زنان فنلاند فعالانه خواهران خود را در مبارزه علیه بنیادگرایان حاکم‌بر ایران یاری کنند.
خطر ملایان امروز متوجه تمام جهان است. بنیادگرایی دستاورد زنان در تمام دنیا را به خطر انداخته است. به‌علاوه این رژیمی است که در آستانه دسترسی به بمب اتمی قرار دارد و با حمایت از تروریسم و بنیادگرایی خاورمیانه را در یک جنگ دائمی فرو برده است.
در مبارزه با این هیولای سرکوب و ترور، مردم ایران به‌ویژه زنان رنج‌های بسیار کشیده‌اند. اما شکی نیست که پیروزی آن، پیروزی تمام مردم جهان است.
زنان ایران برای این مسئولیت بزرگ دست یاری به سوی خواهران‌شان در سراسر جهان دراز می‌کنند.
این کمک‌ها کدامند؟
اول، دولت‌های غرب را وادار سازید که روابط با رژیم ایران را به توقف سرکوب منوط کنند.
دوم، پایان دادن به مماشات با ملایان و به رسمیت شناختن نیروی اصلی اپوزیسیون یعنی شورای ملی مقاومت.
و سوم، دفاع از حقوق ۳۴۰۰ تن از اعضای اپوزیسیون شامل هزار زن پیشتاز در کمپ اشرف. آن‌ها الهام‌بخش مبارزه زنان و جوانان ایران برای کسب آزادی‌اند. قطعنامه ۲۴ آوریل ۲۰۰۴ پارلمان اروپا در مورد اشرف سندی است که باید اجرای آن تضمین شود.
در ژوئیه گذشته، به‌درخواست رژیم ملاها، دولت عراق به کمپ اشرف حمله کرد. ۱۱ تن کشته و ۵۰۰ تن مجروح شدند.
در ماه‌های گذشته نیز فشارها به صورت تشدید یک محاصره ضدانسانی ادامه یافته است.
به‌علاوه، در پی درخواست‌های ملایان، نخست وزیر عراق اعلام کرد که قصد دارد ساکنان اشرف را به منطقه‌یی در نزدیک مرز عربستان منتقل کند. این جابه‌جایی زمینه‌سازی آشکاری برای قتل‌عام ساکنان اشرف است.
در مقابل تهدید رژیم تهران و متحدان عراقی‌اش برای انهدام اشرف در صورتی‌که جامعه بین‌المللی سریع عمل نکند، یک فاجعه انسانی در ابعادی بزرگ‌تر از ژوئیه گذشته در اشرف در چشم‌انداز قرار دارد. سازمان ملل باید حفاظت ساکنان اشرف را برعهده بگیرد.
خواسته مردم و مقاومت ایران مشخصاً این است که فنلاند ابتکار ترغیب سازمان ملل برای پذیرفتن مسئولیت حفاظت از اشرف را برعهده گیرد.
از همه شما متشکرم

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]