راه حل سوم، سخنرانی پارلمان اروپا
راه حل سوم
سخنرانی پارلمان اروپا ـ دسامبر۲۰۰۴
خانمها، آقایان، دوستان عزیز
باتشکر از نایب رئیس ویدال کوادراس، آقای پائولو کازاکا و آقای استراون استیونسون،
وبا سلام به همه نمایندگان و حضارمحترم
از حضور در جمع شما نمایندگان مردم اروپا بسیار خوشحالم. مواضع شجاعانه شما در دفاع از حقوقبشر و آزادیهای بنیادین، برای همه مبارزان آزادی بهویژه در میهنم ایران، باعث دلگرمی است.
من در شرایطی به اینجا آمدهام که استبداد مذهبی حاکم بر ایران، از یکسو در داخل کشور مرزهای جدیدی را در نقض حقوق بشر در نوردیده، و از سوی دیگر، با مداخلات فزاینده در عراق، و تلاش برای تولید سلاح اتمی، به بزرگترین چالش جامعه بین المللی، تبدیل شده است.
در پاسخ به این چالش معمولا از دو گزینه صحبت میشود. یکی سازش با رژیم آخوندی با هدف مهار یا تغییر تدریجی، که این سیاست، در دو دهه گذشته، توسط کشورهای غربی دنبال شده است.
گزینه دیگر، سرنگونی ملایان از طریق جنگ خارجی است، مانند آنچه در عراق روی داد، و هیچکس خواستار تکرار آن در ایران نیست.
من امروز آمدهام که بگویم یک راه حل سوم وجود دارد: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران؛ و این، تنها راه جلوگیری از جنگ خارجی است. امتیاز دادن به ملایان آنها را از اهداف شومشان منصرف نخواهد کرد.
به یاد بیاوریم که روز بعد از قرار داد ۱۹۳۸مونیخ وینستون چرچیل در پارلمان انگلستان گفت: «شما بین جنگ و تسلیم خفت بار، ننگ و تسلیم را انتخاب کردید ولی متعاقبا جنگ را خواهید داشت».
بیایید نگذاریم که تجربه مونیخ، با ملایان مسلح به بمب اتمی، تکرار شود.
این مقاومت از دو دهه پیش هشدار داده که افعی بنیادگرایی کبوتر میانهروی نمیزاید.
۷سال پیش هشدار دادیم که خاتمی نه میتواند و نه میخواهد، تغییر ایجاد کند. اما مماشات باملایان ادامه یافت و خطرناکترین نتایج را به بار آورد.
حجم معاملات اروپا با آخوندها به ۱۶میلیارد یورو رسیده، اما در ایران حتی همان مدرههای موهوم هم برسرکار نماندهاند. امروز هارترین جناحها برارکان قدرت چنگ انداختهاند. نتایج مماشات را در سیاست داخلی و سیاست خارجی رژیم، میتوان دید:
درسیاست داخلی، چوبههای دار در شهرهای میهنم برپاست. اعدامهای جمعی درملأعام رو به تزاید است. فقط در هفته اول دسامبر ۱۲اعدام درملأعام صورت گرفت.
در سیاست خارجی، صدور بنیادگرایی و بلعیدن عراق باتمام قوا ادامه دارد. همین هفته پادشاه اردن و رئیس جمهور عراق اعلام کردند دخالت رژیم ایران انتخابات عراق را تهدید میکند و هدف، ایجاد جمهوری اسلامی دیگری در عراق است.آنها تأکید کردند که اگر این اتفاق بیفتد تعادل ژئوپلتیک در منطقه برهم میخورد.
ملایان برای تضمین بقا بهدنبال تولید سلاح اتمی هستند. مماشات اروپا، بهترین فرصتها را دراین زمینه به آنها داده است.
برد موشکهای رژیم با توان حمل کلاهکهای شیمیایی و اتمی به مرزهای شرق و جنوب اروپا میرسد و اگر متوقف نشود به غرب اروپا هم خواهد رسید.
مقاومت ایران پروژههای اتمی و موشکی رژیم را افشا کرده است. ولی سه کشور اروپایی باردیگر، با مذاکره، به این رژیم فرصت دادند و ماه گذشته مانع ارجاع پرونده به شورای امنیت شدند.
۱۰روز پیش رفسنجانی شماره۲ رژیم گفت «ایران انتظار دارد بهزودی در باشگاه کشورهای هستهیی عضو شود» و« ماکزیمم بعد از ۶ماه، غنی سازی را از سر خواهد گرفت».
خلاصه کنم: رژیم قرون وسطایی ولایت فقیه ظرفیت رفرم ندارد.
اصل ولایت فقیه، اصل اساسی قانون اساسی رژیم است و حتی با رفراندوم قابل تغییر نیست.
اصل ولایت فقیه مبنای همه قوانین و عملکردهای رژیم است و رای مردم درمقابل آن پشیزی ارزش ندارد.
نمایشهای انتخاباتی ابزاری برای تحکیم سلطه ولی فقیه است.
زن ستیزی، ذاتی این رژیم، و وسیلهیی برای انقیاد کل جامعه است.
صدور بنیادگرایی و تروریسم نیاز رژیم برای بقاست. تلاش برای تولید سلاح اتمی و بلعیدن عراق ناشی از همین نیاز حیاتی است . یک ماه پیش، ولایتی وزیرخارجه قبلی و مشاورعالی خامنهای گفت :اگر یک قدم عقبنشینی کنیم تا سقوط پیش خواهیم رفت.
من بازهم هشدار میدهم: سیاستهای اروپایی، مانند دیالوگ انتقادی و ارتباط سازنده و دیالوگ حقوقبشر، چیزی را دراین رژیم تغییر نمیدهد. مماشات، نه راه مهار رژیم است، نه راه تغییر رژیم است. نه راه پرهیز ازجنگ است.
مماشات با بنیادگرایی فقط به رشد آن منجر میشود و پاسخ بنیادگرایی دموکراسی است.
همچنان که در ابتدا گفتم، ما مجبور به انتخاب بین مماشات یا جنگ نیستیم. معادله «یا جنگ ودخالت نظامی یا مماشات» یک فریب سیاسی است. راه حل سوم در دسترس است. مردم و مقاومت سازمان یافته آنها، ظرفیت و توانایی تغییر را دارند.
ایران دارای تمدنی باستانی و فرهنگی غنی است. ایران مهد تمدن اسلامی است.
جامعه ایران سه نهضت بزرگ در قرن بیستم داشته است و هرگز به این رژیم قرون وسطایی تن نمیدهد.
نظرسنجیهای خود رژیم میگوید ۹۴درصد مردم خواستار تغییر رژیماند.
روز ۱۶آذر هزاران دانشجو علیه حضور خاتمی در دانشگاه تهران تظاهرات کردند. آنها فریاد میزدند: خاتمی، تو دشمن ملتی! دروغ بس است. آزادی کو؟
بهرغم سرکوب وحشیانه، خیزشها و قیامها پیوسته تکرار شده است.
استمرار جنبشهای اجتماعی ، بیانگر خواست مردم برای تغییر و سرنگونی رژیم است.
مقاومت سازمانیافته با ۱۲۰هزار شهید و بیش از نیم میلیون زندانی سیاسی طی ۲۵سال گذشته، شدت و پایداری واکنش جامعه را دربرابر این رژیم نشان میدهد.
این مقاومت با ارائه یک آلترناتیو پلورالیستی، با شبکه گسترده اجتماعی و با ارتش آزادیبخش ملی، توان و پتانسیل تغییر را دارد.
این مقاومت در سختترین شرایط داخلی و منطقهای، جنبش مردم برای دمکراسی را رهبری کرده است.
سرکوب وحشیانه، از نظرسیاسی، وحشت ملایان را از خطر سرنگونی بهدست مردم و مقاومت بارز میکند.
چرا ملایان در همه معاملات و مرودات خود با سایرکشورها، خواستار اعمال فشار به مقاومت میشوند؟
چرا در موضوع اتمی خواستار برچسب زدن به مقاومت میشوند؟
آیا این بیانگر ترس شدید رژیم از مقاومت سازمانیافته نیست.
مقاومت سازمانیافته از عمق جامعه برخاسته است. سازمان مجاهدین خلق ایران ستون فقرات این مقاومت است و۴۰سال سابقه مبارزه آزادیخواهانه در برابر دو دیکتاتوری شاه و شیخ را دارد.
شبکه گسترده مجاهدین در سراسر ایران علاوهبر سازمان دادن و سمت دادن اعتراضات اجتماعی و تامین مالی و اطلاعاتی جنبش، مخفیترین پروژههای اتمی، موشکی و تروریستی رژیم را با تکیه بر پایه مردمی خود برملا میکند.
مجاهدین با برداشت دموکراتیک و بردبار از اسلام، آنتیتز بنیادگرایی هستند و تفسیر خشونت بار و عقب مانده بنیادگرایان را افشا کردهاند. پیام مجاهدین ایناست که ملاهای ایران اسلام را نمایندگی نمیکنند، آنها دشمنان اسلام هستند.
مجاهدین جدیترین مانع در مقابل صدور بنیادگرایی ملایان و سد سدیدی در مقابل استراتژی آخوندها برای بلعید عراق هستند.
با درک این حقیقت بود که ۵۰۰ هزار تن از مردم عراق طی بیانیهیی خواستار ادامه حضور مجاهدین در عراق شدند.
شورای ملی مقاومت ایران، پارلمان مقاومت و ائتلافی از نیروهای دمکراتیک است که خواستار یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین از دولت هستند. بیش از نیمی از اعضای شورا زنان هستند .
این شورا با حضور اقلیتهای مذهبی و قومی و تمایلات مختلف سیاسی، اکثریت جامعه ما را نمایندگی میکند و تضمین وحدت ایران بعد از سرنگونی ملایان و انتقال آرام قدرت است.
ما بارها به انتخابات آزاد تحت نظر ملل متحد فراخواندهایم. چیزی که ملایان هرگز نمیپذیرند.
دمکراسی برای ما نه تنها یک برنامه سیاسی، بلکه آرمانی است که ۱۲۰هزارتن بهخاطر آن جان باختهاند.
شورا متعهد است حداکثر ۶ماه بعد از سرنگونی رژیم انتخابات آزاد مجلس موسسان را برگزار کند و زمام امور را به منتخبان مردم واگذار کند.
ما با پایبندی به معاهدات بینالمللی، با علاقمندی به صلح و همزیستی، خواستار ایرانی صلح دوست و خالی از سلاحهای کشتار جمعی هستیم.
ما میخواهیم با همکاری عموم مردم و فراهم کردن شرایط بازگشت مغزها و سرمایههایی که از ایران فرار کردهاند و با دوستی با کشورهای مختلف جهان، میهنمان را که طی حکومت ملایان ویران شده است بازسازی کنیم.
دوستان عزیز،
سیاستهای غربی راهبند تغییر در ایران است. غرب قیمت سازش با ملایان را از جیب مردم و مقاومت ایران میدهد.
مهمترین، نامشروعترین و زیانبارترین کار غرب قبول درخواست ملایان برای زدن برچسب تروریستی به مقاومت ایران بوده است.
این برچسب هیچ گونه مبنای واقعی و اعتبار حقوقی ندارد و فقط وسیلهیی در معامله آمریکا و اروپا با ملایان بوده است.
بعد از روی کار آمدن خاتمی مقامات دولت آمریکا اعلام کردند این برچسب یک ژست حسن نیت به رییس جمهور جدید ملایان است.
اعتراف فجیع دیگر، سند رسمی اخیر سه کشور اروپایی است . این سند که اولین بار توسط خبرگزاری فرانسه منتشر شد، پیشنهاد میکرد اگر ملایان برنامههای اتمیشان را محدود کنند، اروپا مجاهدین را در لیست تروریستی باقی نگاه خواهد داشت.
در این قرار داد، سه کشور متعهد میشوند با فعالیتهای مجاهدین مبارزه کنند و به رژیم ایران کمکهای امنیتی تقدیم کنند.
فضاحت حمله ۱۳۰۰پلیس به دفتر شورای ملی مقاومت در فرانسه یک نقطه تاریک در تاریخ اروپای بعد از جنگ است.
در برخی کشورهای دیگر اروپا هم دفاتر مقاومت ایران برای دریافت امتیازهای تجاری از ملایان مورد حمله قرارگرفته است.
در همه موارد دستگاههای قضایی اعلام کردند که هیچ دلیلی بر دخالت مجاهدین در تروریسم و هیچ نشانهیی از اقدامات مجرمانه وجود ندارد. قضاییه آلمان و ایتالیا و انگلستان این پرونده ها را بستند. دادگاه فرانسه که دستور اخراج پناهندگان وابسته به مقاومت را معلق کرد، در حکم خود نوشت مجاهدین تهدیدی برای فرانسه محسوب نمیشوند.
یک ماه پیش۵۰۰حقوقدان برجسته از سراسر جهان در یک سمینار در پاریس با ارائه ۹نظریه حقوقی اعلام کردند برچسب تروریستی علیه مجاهدین با کنوانسیون حقوق بشر اروپایی مغایر است و اصول پایهیی حق دفاع و اصل برائت را نقض میکند.
آنها تاکید کردند هرگونه پیگرد قضایی مبتنی بر این نامگذاری، غیر قانونی است. شمار زیادی از اعضای پارلمان اروپا و اکثریت پارلمانهای ایتالیا، انگلستان، بلژیک، لوکزامبورگ و همچنین اکثریت کنگره آمریکا بارها اعلام کردهاند که مجاهدین یک جنبش مشروع هستند و نام مجاهدین باید از لیست سازمانهای تروریستی حذف شود.
نیروهای ائتلاف، شامل۱۰عضو اتحادیه اروپا، پس از ۱۶ماه تحقیقات، اذعان کردند مجاهدین تحت حفاظت کنوانسیون چهارم ژنو هستند و دلیلی برای وارد شدن اتهام حتی علیه یک عضو آنها وجود ندارد. بهراستی اگر هیچ مجاهدی تروریست نیست، ادامه این نامگذاری چه معنایی دارد؟
برچسب تروریستی به مقاومت ایران نادیده گرفتن اراده یک ملت برای تغییر درایران است. این برچسب نادیده گرفتن همان راه حل سوم است.
قرار داد مونیخ دست اندازی هیتلر به شرق اروپا را نادیده گرفت و امروز حق یک ملت برای دست یابی به آزادی نفی میشود. ما از غرب نه پول میخواهیم و نه سلاح، ما میخواهیم بین مردم و مقاومت از یکسو، و رژیم حاکم ازسوی دیگر، بیطرف باشند.
برچسب تروریستی فتوای سرکوب یک ملت به دست رژیمی است که ۵۱قطعنامه ملل متحد آن را بهخاطر نقض حقوقبشر محکوم کرده است.
حذف این برچسب خواست مردم ایران است و من از خلال تجربهام با مردم فرانسه مطمئن هستم که اکثریت قاطع مردم اروپا از این خواست حمایت میکنند.
اجازه بدهید، آن چه را که گفتم، خطاب به نمایندگان محترم و اجلاس سران اروپا که فردا در بروکسل تشکیل میشود، خلاصه کنم:
۱-موجودیت رژیم آخوندی با سرکوب و صدور تروریسم و بنیادگرایی گره خورده و قادر به عقب نشینی از آنها نیست.
۲-ملایان میخواهند با استقرار حکومت اسلامی دست نشانده در عراق، نقش هژمونیک در جهان اسلام پیدا کنند.
۳- ملایان حاکم برایران بی اعتنا به تعهدات خود پروژه کسب بمب اتمی را با پنهان کاری ادامه میدهند.
۴- راه سوم یعنی تغییر در ایران از طریق مردم و مقاومت ایران در دسترس است. سیاست سازش، رژیم آخوندی را در ادامه سیاستهایش تشویق، و بالمال جنگ را به کشورهای غربی تحمیل میکند.
۵- برچسب تروریستی به مجاهدین، فاقد اعتبار حقوقی و فقط یک معامله باملایان و راهبند سیاسی برای تغییر توسط مردم و مقاومت ایران است. حذف این برچسب، یک اقدام لازم برای تحقق یک ایران دموکراتیک است.
۶- رژیم آخوندی مانع تحقق صلح وآرامش در منطقه و به ویژه درعراق است. تغییر این رژیم و استقرار آزادی و حاکمیت مردم در ایران، کلید صلح و ثبات و همزیستی در منطقه خاورمیانه و پایان خشونت و نفرت در زادگاه موسی، مسیح و محمد است.
دوستان عزیز
ما به آینده فکر میکنیم، این رژیم هیچ آیندهیی ندارد. ایران در همسایگی اروپا قرار دارد و ما منافع بیشماری در دوستی و همکاری با اروپا داریم . امیدوارم اروپا با تصحیح سیاست خود راه این همکاری را برای ایران فردا هموار سازد و منافع مردم اروپا را هم در مقابله با بنیادگرایی، تضمین کند.
ضمن قدردانی از مواضع شجاعانه شما در حمایت از دمکراسی در ایران، از شما میخواهم همه امکانات خود را برای اتخاذ یک سیاست درست اروپایی در مورد ایران و بهدورانداختن برچسب ظالمانه تروریستی علیه مقاومت مشروع مردم ایران، به کار بگیرید. مردم ایران تلاشهای شما را در دفاع از دمکراسی و حقوقبشر هرگز فراموش نمیکنند.
متشکرم
- برچسبها:رژیم ایران, سرنگونی, منطقه