فرایند تغییر رژیم در ایران و نقش مقاومت سازمان‌یافته


در تاریخ ۳۰آبان به دعوت گروه دوستان ایران آزاد کنفرانسی در پارلمان اروپا با حضور مریم رجوی برای بررسی وضعیت کنونی ایران برگزار شد.
سخنران اصلی، مریم رجوی، رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت، ائتلاف دموکراتیک اپوزیسیون بود.

مریم رجوی در سخنرانی خود نقشه مسیر شورای ملی مقاومت  را برای برچیدن رژیم دیکتاتوری دینی کنونی ارائه و آمادگی آن برای تضمین انتقال آرام قدرت به نمایندگان منتخب ایران را تشریح کرد.

مریم رجوی در این جلسه درباره پروسه پایان دادن به دیکتاتوری و استقرار یک جمهوری دموکراتیک در ایران گفت:

تغییر دموکراتیک، به دست مردم و مقاومت ایران میسر است. به‌مهم‌ترین عناصر برای رسیدن به این هدف‌ اشاره می‌کنم:

۱)مردم‌ به‌شدت ناراضی و خشمگین با کانون‌های شورشی که در صف مقدم قرار دارند و زنان آن‌ها را هدایت می‌کنند. این کانون‌ها اجزای ارتش آزادی هستند. آن‌ها با تدارک قیام سازمان‌یافته، نیروی اصلی تغییر و رزمندگان آزادی ایران‌اند.

۲)سازمان مجاهدین خلق ایران با هزاران کادر آزموده، جنبشی با سابقه ۶۰ سال نبرد با دو دیکتاتوری شاه و شیخ، که به اذعان رژیم ایران دشمن اصلی آن و عامل تعیین کننده در ضرباتی است که رژیم در طی ۴۵ سال گذشته خورده و به‌همین دلیل هدف اصلی سرکوب، تروریسم و شیطان سازی رژیم بوده است. اشرف۳ در آلبانی با هزار زن قهرمان و نزدیک به ۱۰۰۰زندانی شکنجه شده دیکتاتوری‌های شیخ و شاه، یکی از مراکز این سازمان است.

۳)جایگزین دموکراتیک شورای ملی مقاومت با ۴۵۷ عضو شامل تمایلات گوناگون که بیش از ۵۰‌درصد آنرا زنان تشکیل می‌دهند، پایدارترین ائتلاف سیاسی تاریخ ایران است که ۴۳ سال پیش در تهران بنیانگذاری شد. این شورا دارای برنامه و طرح‌های مشخص است از آزادی‌ها و حقوق زنان تا خودمختاری ملیت‌ها و تساوی شیعه و سنی و سایر ادیان، جدایی دین از دولت،  لغو حکم اعدام و یک ایران غیراتمی که پیوسته مدافع صلح در خاورمیانه است.

۴)مقاومت ایران در ۴دهه گذشته بزرگترین گردهمایی‌های ایرانیان در خارج از ایران را برگزار کرده که بیانگر پشتوانه این مقاومت در داخل ایران است. خانواده‌ها و بازماندگان ۱۰۰هزار شهید آزادی، که اسامی و مشخصات ۲۰ هزار تن از آن‌ها (در این کتاب) گردآوری شده، و صدها هزار زندانی سیاسی در ۴۵ سال گذشته از جمله پشتیبان این مقاومت بوده‌‌اند. این مقاومت با بهای گزاف، نخستین افشاگر برنامه‌ها و تأسیسات پنهان اتمی رژیم در سال۱۳۸۱و افشای سیاست مداخله جویانه رژیم در منطقه بوده است.
طیف وسیعی از متخصصان ایرانی که در جوامع ایرانیان در ۳۲۰ انجمن متشکل شده‌اند، بخش مهمی از کادرهای مورد نیاز برای ساختن ایران فردا هستند.
مقاومتی که با استقلال و خودکفایی مالی، همه هزینه‌های آن از مخارج روزانه تا ارتباطات، انتشارات، گردهمایی‌ها و تلویزیون ۲۴ ساعته که از ۵ ماهواره برای مردم ایران برنامه پخش می‌کند، توسط اعضا و هواداران مقاومت در داخل و خارج ایران تأمین می‌شود.

۵)شناخته شدگی و اعتبار بین‌المللی شورای ملی مقاومت ایران و حمایت از برنامه ۱۰ماده‌یی برای برپائی یک جمهوری دموکراتیک ؛ از جمله در بیانیه‌های ۳۴ اکثریت مجالس قانونگذاری اروپا و آمریکا و برخی کشورهای عربی، بیانیه‌های ۱۳۷تن از رهبران پیشین جهان و ۸۰ برنده جایزه نوبل؛ منعکس شده است و در گردهمایی بزرگ ایرانیان در برلین در ژوئن ۲۰۲۴ اعلام شد. بیانیه‌ها تأکید می‌کنند که در ایران نه جایی برای دیکتاتوری دینی وجود دارد و نه دیکتاتوری سلطنتی.

۶)شورای ملی مقاومت نه به‌دنبال کسب قدرت بلکه در پی انتقال آن به صاحبان حقیقی، یعنی مردم ایران است. به‌همین منظور بعد از سرنگونی رژیم، براساس برنامه شورا (که از سال ۱۳۶۰ اعلام شده است) فرآیند انتقال قدرت عبارت است از:

الف-تشکیل یک دولت موقت به مدت حداکثر ۶ ماه که وظیفه اصلی آن برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان است.
ب-دولت موقت به مجرد تشکیل مجلس مؤسسان کنار می‌رود و مأموریت شورای ملی مقاومت هم به پایان می‌رسد.
ج-حاکمیت به نمایندگان مردم در این مجلس منتقل می‌شود تا دولت جدید را به‌مدت ۲ سال برای تدوین و تصویب و رفراندوم قانون اساسی جمهوری جدید برگزینند.

با وجود یک آلترناتیو شایسته‌، جایی برای هرج و مرج نیست. میلیون‌ها ایرانی دور از وطن، با تخصص‌ها و سرمایه‌هایشان به ایران باز خواهند گشت. تا آنجا که به نقش جامعه بین‌المللی بر می‌گردد، عنصر کانونی در سیاست در قبال ایران به‌رسمیت شناختن حق مردم ایران برای تغییر و نقش تعیین کننده مقاومت سازمانیافته است.

 

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]